Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Češi se trápili s Vietnamem, ale v play-off scházet nebudou. V osmifinále MS je čeká Španělsko

Futsalové galapředstavení se v litevském Kaunasu nekonalo, ale o postup do vyřazovací fáze mistrovství světa česká reprezentace nepřišla. Závěrečný duel v základní skupině skončil remízou 1:1 s Vietnamem, což znamená, že v osmifinále narazí národní tým na favorizované Španělsko. Jediný gól vstřelil do sítě asijského soupeře Lukáš Rešetár.

Lukáš Rešetár a Michal Seidler oslavují gól na MS ve futsalu
zdroj: facebook.com/Futsal FIFA - Česká republika

"Jsem zklamaný. Takhle špatně jsme dlouho nehráli. Zakončení bylo tragické. Šancí jsme měli zase na deset gólů, ale to, jak to řešíme, je hrůzostrašné," hodnotil Neumann.

Češi po vítězství 5:1 nad Panamou a porážce 0:4 s Brazílií v prvním poločase dominovali v držení míče, ale množství šancí si nevytvořili - největší z nich neproměnil Křivánek. Několik vietnamských pokusů zneškodnil i brankář Vahala.

"Chyběl tam pohyb, prudká přihrávka. Stáli jsme na míči, neběhali jsme. Vůbec nejsem spokojený," zlobil se Neumann.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko – Vietnam

Podobně vypadalo i druhé dějství. Po Zárubově tyčce ve 35. minutě Phat Chau nečekaně prostřelil brankáře Vahalu, ale už o necelou minutu později odpověděl kapitán Rešetár, který chybu ve vietnamské obraně potrestal nekompromisní střelou do horního růžku.

"Přečetl jsem rozehrávku Vietnamu a byl v docela dobré pozici, takže jsem se to snažil spíš řešit silou. Už jsem byl blízko a nechtěl jsem vymýšlet nějakou placku. Trefil jsem to dobře," popsal Rešetár. "Zkusíme se na osmifinále se Španělskem připravit lépe než na dnešní zápas a třeba přepíšeme historii," dodal kapitán Plzně.

Česko - Vietnam 1:1 (0:0)

Branky: 36. Rešetár - 35. Phat Chau.

Sestava Česka: Vahala (Gerčák) - Křivánek, Rešetár, Seidler, Holý - Vokoun, Záruba, P. Drozd, Slováček, Koudelka, D. Drozd, Vnuk, Jošt. Trenér: Neumann.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články