Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Litva končí na domácím mistrovství světa bez bodu

Pro domácí Litvu skončilo futsalové mistrovství Evropy už po základní skupině. V přímém souboji o třetí místo podlehli svěřenci ukrajinského trenéra Ryvkina Kostarice 2:6. Výběr pořadatelské země sice skóroval jako první, ale Kostaričané ještě do poločasu skóre otočili a náskok už nepustili. Česko čeká v neděli duel o druhé postupové místo s Vietnamem, přímý přenos sledujte od 14:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi očekávají s Vietnamem těžký zápas

První místo ve skupině A uhájil Kazachstán, kterému k tomu stačila remíza 1:1 s Venezuelou. Kazaši vedli od 5. minuty, Jihoameričané sice zvládli v samotném závěru vyrovnat, zůstali ale o skóre druzí.

Favorizované Rusy dostal v Kaunasu do vedení už ve 2. minutě Afanasjev a ještě do poločasu přidali další góly Asadov a Abramov. Guatemala dokázala překonat ruského brankáře Putilova pouze zásluhou Alvarada z penalty, vzápětí ale vrátil tříbrankový náskok sborné Antoškin.

Také Egypťané s Uzbekistánem brzy prohrávali, v 19. minutě ale vyrovnal Eid a "Faraoni" drželi postupový výsledek až do 34. minuty, kdy rozhodl o tříbodovém zisku pro Uzbeky Rachmatov. Vítězové postupují z druhého místa, pro Egypt kvůli nejhoršímu skóre turnaj končí.

Výsledky MS ve futsalu:

Skupina A: Venezuela - Kazachstán 1:1, Kostarika - Litva 6:2.

Konečné pořadí: 1. Kazachstán 7 (+8), 2. Venezuela 7 (+2)*, 3. Kostarika 3, 4. Litva 0.

Skupina B: Guatemala - ROV 1:4, Egypt - Uzbekistán 1:2.

Konečné pořadí: 1. ROV 9 bodů, 2. Uzbekistán 3 (-2), 3. Guatemala 3 (-5), 4. Egypt 3 (-7)*.

* Při rovnosti bodů rozhoduje o pořadí rozdíl ve skóre.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články