Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Futsalisté začali kvalifikaci pro mistrovství světa výhrou nad Slovinskem

Čeští futsalisté vstoupili vítězně do elitní fáze kvalifikace pro mistrovství světa. V prvním zápase turnaje v Brně narazili na Slovinsko a i přes neúčast některých opor začali kvalifikaci výhrou 3:1. Zítra čeká český výběr další soupeř, kterým bude Rumunsko se čtyřmi naturalizovanými Brazilci v kádru. Přímý přenos pondělního utkání futsalistů Česko - Rumunsko můžete sledovat přímo na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Brankář reprezentace Ondřej Vahala
zdroj: ČT sport

Český tým vedl po první půli po brankách Michala Holého s Tomášem Vnukem 2:0, pojistku přidal v závěru Tomáš Koudelka. Výborným výkonem se blýskl gólman Ondřej Vahala.

V pondělí se český celek utká s Rumunskem a kvalifikaci zakončí s favorizovaným Kazachstánem. Na zářijový šampionát v Litvě přímo postoupí jen vítěz skupiny, druhý tým si zahraje baráž.

Český tým postrádal zraněné opory kapitána Rešetára a brankáře Gerčáka a proti Slovinsku nemohl nastoupit ani Seidler, který měl karetní trest. Domácí i proto vstupovali do elitní části kvalifikace jako mírný outsider, Slovince ale v úvodu zaskočili.

V desáté minutě Holý nejprve vypálil do tyče a z dorážky už otevřel skóre. V předposlední minutě první půle podpořil útok brankář Vahala a po jeho přihrávce zvýšil ranou pod břevno Vnuk. Český gólman zářil především mezi tyčemi, na začátku druhé půle vytáhl nepříjemnou střelu na břevno.

Poté trefili horní tyč i domácí, kteří v krátkém sledu promarnili tři velké šance. Slovinci pět minut před koncem při hře bez brankáře snížili, ale poslední slovo měl z penalty v 38. minutě Koudelka. Mezi střelce se mohl zapsat i Vahala, ale radost mu zkazila tyč opuštěné branky.

Český tým hrál naposledy na světovém šampionátu v roce 2012, kdy se na závěrečném turnaji představil potřetí za sebou. Na minulém mistrovství před čtyřmi lety chyběl.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články