Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Futsalisté prodloužili sérii neúspěchů na šest utkání, nestačili na Srbsko

Brno - Už šest zápasů v řadě nedokázala zvítězit česká futsalová reprezentace. Bilanci se jí nepodařilo vylepšit ani v přátelském utkání se Sbrskem, kterému podlehla 1:2. Jedinou branku domácích dal pět minut před koncem Michal Seidler. Přerušit neúspěšnou sérii se Češi pokusí v úterní odvetě, která se uskuteční v Ostravě od 17:00. 

Čeští futsalisté neporazili Srbsko ani v historicky třetím vzájemném utkání. Čtvrtfinalista posledních dvou evropských šampionátů a jedenáctý tým světa udeřil vždy v úvodu poločasu. Ve druhé minutě svěřenci kouče Tomáše Neumana nepohlídali Kočiče, který poslal odražený míč do sítě. Ve 24. minutě zvýšil na 2:0 po rohovém kopu Rajčevič. "Chyběl nám větší pohyb, kterým bychom rozhýbali soupeřovu obranu. Také jsme dlouho kombinovali a málo stříleli," uvedl po utkání trenér Neumann.

Mizernou střeleckou mušku českého týmu potvrdil Belej, který z pokutového kopu trefil tyčku, což se domácím stalo celkem třikrát. Po Seidlerově brance se čeští futsalisté probrali, ale vyrovnat se jim už nepodařilo. "Za územní převahu a tlak jsme si zasloužili alespoň remízu. Postrádali jsme v šancích lepší orientaci a také přesnost," dodal Neumann.

ČR - Srbsko 1:2 (0:1)

Branky: 35. Seidler - 2. Kočič, 24. Rajčevič.

Sestava ČR: Gerčák - Janovský, R. Mareš, M. Mareš, Slováček, Belej, Frič, Seidler, Sláma, Cupák. Trenér: Neumann.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články