Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Chrudim vyzvala vítěze futsalové Ligy mistrů, prohrála o gól

Chrudim – Parádní zápas vidělo v pondělí večer chrudimské futsalové publikum v tamní sportovní hale. ERA-PACK Chrudim vyzval vítěze futsalové Ligy mistrů Kairat Almaty. Kazašský celek, který trénuje exchrudimský kouč Cacau, zvítězil v parádním utkání 4:3.

Utkání Chrudim - Kairat
zdroj: Michal Pavlík

Úvod utkání měl ERA-PACK i díky skvělému publiku povedený, jenže nedokázal překonat brankáře Kairatu. Kazašský mistr udeřil během dvou minut. Obě branky vstřelil Leo. Nejprve v 10. minutě napřáhl zdálky, aby o dvě minuty později mohl zvýšit po přihrávce Fumasy na 2:0.

Po přestávce Chrudim srovnala krok. Roman Mareš naservíroval míč před bránu Slováčkovi, který ho nadvakrát dostal za záda Khalyovina. Deset minut před koncem utkání nastřelili Kazaši břevno, odraženého míče se zmocnil Rešetár a dovedl ho až do brány – 2:2.

Jenže Kairat má střelce Lea, který v rozmezí 33. a 38. minuty vstřelil další dvě branky a kazašský tým znovu odskočil na dvougólový rozdíl. Čtvrtá branka Kairatu padla už při power play domácích. Početní převahu se nakonec Chrudimi podařilo využít. Šest vteřin před koncem zápasu se v koncovce nemýlil Max po přihrávce Rešetára – 3:4.

FK ERA-PACK Chrudim – Kairat Almaty 3:4 (0:2)

Branky a nahrávky: 23. Slováček (R. Mareš), 30. Rešetár, 40. Max (Rešetár) - 10. Leo, 12. Leo (Fumasa), 33. Leo, 38. Leo (Danilo). Rozhodčí:Nagy – Milner. Bez karet. Diváci: 400.

Chrudim: Olinha (12. Meller, 26. Žďánský) – R. Mareš, Douglas, Rešetár, Felipe – Popelka, Max, Kopecký, Koudelka, Chmelík, Slováček. Trenér Daniel.
Kairat: Khalyovin (27. Higuita) – Fumasa, Leo, Eoler, Danilo – Giva, Pengrin, Morzabajev, Danilo, Joan, Baltabajev. Trenér Cacau.

Bývalý trenér Chrudimi Cacau
zdroj: Michal Pavlík

Cacau: Chrudim je v Čechách stále nejlepší

Jedním z autorů chrudimských branek byl Matěj Slováček, který odehrál dobrý mač. "Byl to zápas se vším všudy. Hra měla nasazení a soupeř byl opravdu výborný. Zahráli jsme si dobrý zápas a nacvičili nějaké věci. Doufám, že šlo o dobrou přípravu na Ligu mistrů," říkal chrudimský futsalista a pochválil diváky: "Přišlo hodně lidí. Šlo o atraktivního soupeře. Věřím, že ještě větší návštěva přijde na utkání s Barcelonou."

Vstřelený gól Slováčka samozřejmě těší: "Dát gól Kairatu se nepovede každý den, ale stále šlo pouze o přátelské utkání. Nehrálo se o body, takže gól tak vysoko neřadím." A jak by gólovou situaci popsal? "Roman Mareš mi balon přihrával ze strany, jenže já ho vůbec neviděl. Míč se mi nějak zašmodrchal pod nohama, ale nakonec skončil v brance," usmíval se Slováček.

Velké ovace tribun si vysloužil i současný trenér Kairatu Ricardo Sobral Cacau, který s Chrudimí získal čtyři mistrovské tituly. "Užil jsem si skvělý návrat do Chrudimi. Je to moje město, kde to mám moc rád. Mám zde spousty kamarádů. Jsou tu skvělí lidé. ERA-PACK je stále moje rodina a trochu mě štvalo, že jsem proti němu musel hrát. Chrudim stále hraje nejlepší futsal v Čechách. Děkuji za sehrání utkání a těším se, že si zápas zopakujeme ve Final Four UEFA Futsal Cupu. Budu Chrudimi fandit, aby postoupila," říkal od srdce Cacau.

"Dnes se mi zápas líbil. Hrál se opravdový futsal, bez zbytečné agresivity a tvrdých soubojů za hranicí faulů. Fanoušci viděli pěkný zápas a jsem rád, že jich přišlo tolik," chválil bývalý trenér Chrudimi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chrudim - Kairat

Hlavní zprávy

Nejčtenější články