Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Zůstane severní tribuna na duel se Spartou otevřená? Slavia žádá o snížení trestu

Pražská Slavia požádala disciplinární komisi Ligové fotbalové asociace (LFA), aby mohla mít na poslední zápas sezony otevřenou severní tribunu. Vedoucí klub ligy žádá LFA, aby podmínečně upustila od druhé poloviny trestu, podle něhož má odehrát dvě domácí utkání se zavřenou severní tribunou. Disciplinárka rozhodne v nejbližších dnech.

Fanoušci Slavie
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Slávisté byli po opakujících se prohřešcích fanoušků v podmínce a po semifinále domácího poháru se Spartou, které se hrálo před třemi týdny, jim disciplinárka změnila trest na nepodmíněný. Vedle uzavření severní tribuny jim komise uložila pokutu 100 tisíc korun.

Slavia měla mít původně uzavřenou tribunu už na nedělní zápas druhého kola nadstavby a přímý souboj o titul s Plzní. Odvolací komise ale na žádost policie z bezpečnostních důvodů vyhověla žádosti klubu o odložení trestu, takže Pražané měli proti Viktorii podporu tradičního "kotle".

Policie se podle komise obávala, že by se fanoušci po přesunu ze severní na jižní tribunu dostali do nebezpečné blízkosti sektoru hostů. S odvoláním proti trestu ale Slavia neuspěla a ve středu při výhře 2:1 proti Jablonci zůstala na severní tribuně prázdná místa. "Kotel" se přesunul za opačnou branku na jih.

Při zápase se Spartou červenobílí s největší pravděpodobností budou slavit zisk mistrovského titulu a přebírat vítěznou trofej. Dvě kola před koncem nadstavby vedou tabulku o pět bodů před obhájci z Plzně a k definitivě prvního místa jim stačí uhrát bod, o což se pokusí už v neděli v Ostravě.

Disciplinárka by slávistům mohla s žádostí o podmínečné otevření severní tribuny pro derby vyhovět i z bezpečnostních důvodů, na jižní tribuně je totiž sektor pro hostující příznivce. "Disciplinární komise žádost prozkoumá po formální i věcné stránce a rozhodne o ní v co nejkratším čase, pravděpodobně formou 'per rollam' v nejbližších dnech," uvedl mluvčí LFA Štěpán Hanuš.

Při nedělním zápase se Slavií a následném posledním kole v Plzni nebude moci na lavičku asistent ostravského trenéra Jan Somberg. Disciplinárka ho za nevhodné chování k rozhodčímu v duelu s Libercem potrestala zákazem výkonu funkce na dvě utkání a pokutou 10 tisíc korun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články