Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zlín smetl v poháru Tachov a postoupil do 4. kola

Tachov – Podruhé v řadě nasázeli v poháru čtyři branky, opět při triumfu 4:0. Fotbalisté Zlína potvrdili formu také ve 3. kole MOL Cupu, v němž smetli třetiligový Tachov a postoupili do dalších bojů české pohárové soutěže. Navázali tak na stejnou výhru nad Třebíčí. Jedinými ligovými celky, pro které soutěž už skončila, zůstávají Teplice a Příbram.

Zlín, který je v sezoně dosud neporažen, se vedení ujal v 17. minutě gólem Diopa. Ještě do poločasu zvýšil Štípek, jenž nastoupil v sestavě Zlína poprvé od 23. srpna a následného zranění.

Tachov, který má v sestavě na hostování několik odchovanců Plzně, na Zlín nestačil a krátce po změně stran inkasoval potřetí. Tentokrát se prosadil Harba. Skóre pak uzavřel střídající Holík.

"Splnili jsme roli favorita. Určitě to nebyl jednoduchý zápas. Domácí mají kvalitní tým, který hraje o špici třetí ligy," řekl trenér Zlína Bohumil Páník. "Díky naší efektivitě jsme šli do kabin s dvoubrankovým náskokem. O výsledku pak rozhodla třetí branka hned v úvodu druhého poločasu. Dala nám jistotu a přesvědčení, že zápas již dotáhneme do zdárného konce," dodal.

Tachov - Zlín 0:4 (0:2)

Branky: 17. Diop, 38. Štípek, 48. Harba, 71. Holík. Rozhodčí: Hrubeš.

Sestava Zlína: Holý - Pazdera, Malý, Hájek, Hubáček - Kopečný, Traore, Janíček, Štípek (76. Matějov) - Harba (61. Holík), Diop (55. Fantiš). Trenér: Páník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články