Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zlatý míč získá Ronaldo, Messi nebo Neuer

Curych - Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa získá jeden z trojice Cristiano Ronaldo, Lionel Messi a brankář Manuel Neuer. O cenu pro nejlepšího trenéra se ucházejí kouč mistrů světa Joachim Löw, vítěz Ligy mistrů s Realem Madrid Carlo Ancelotti a Diego Simeone, který do finále elitní klubové soutěže dovedl Atlético Madrid. Vyhlášení ankety mezinárodní federace FIFA, kterou pořádá spolu s magazínem France Football, proběhne 12. ledna na galavečeru v Curychu.

Lionel Messi
zdroj: ČTK/PA autor: Martin Rickett

Messi se v létě stal nejlepším hráčem mistrovství světa a s Argentinou došel až do finále, v němž však Jihoameričané podlehli Německu. Nedávno překonal střelecké rekordy Ligy mistrů i nejvyšší španělské soutěže, rok ale zakončí bez týmové trofeje. V nominaci na Zlatý míč je poosmé za sebou a cenu může dostat popáté.

Neuer pomohl Německu ke zlatu čistým kontem ve finále šampionátu a je teprve druhým brankářem, který se od roku 2006 dostal do finálové trojice. Také může být druhým gólmanem v historii, který anketu reprezentačních trenérů, kapitánů a novinářů vyhraje. Dosud se to povedlo pouze v roce 1963 legendárnímu Lvu Jašinovi a také proto se Neuer za favorita nepovažuje.

Vítěz loňského ročníku a držitel trofeje z roku 2008 Ronaldo sice reklamy ve spodním prádle fotí, ale s Portugalskem skončil na mistrovství světa už v základní skupině. V Lize mistrů ale střeleckým rekordem přispěl k triumfu Realu Madrid a s Bílým baletem také získal Superpohár UEFA.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Zlatý míč jsou nominování Messi, Ronaldo a Neuer
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články