Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Ronaldo: Nemám strach, že bych Raúlův rekord nepřekonal

Londýn – Fotbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo byl ve středečním utkání v Liverpoolu několikrát blízko k vyrovnání střeleckého rekordu Ligy mistrů. Přestože se nakonec musel spokojit s jedním gólem a k dotažení legendárního Raúla mu ještě jeden zásah chybí, nepochybuje o tom, že metu jako první překoná v některém z příštích zápasů. Byť na něj velký rival Lionel Messi z Barcelony ztrácí jedinou branku.

Christiano Ronaldo
zdroj: EFE autor: Manuel Bruque

"Nemám o to strach. Messi je také blízko, ale já vím, že ten rekord překonám. Když se mi to nepovedlo nyní, tak se mi to podaří v nějakém dalším zápase," řekl po středeční výhře 3:0 Ronaldo. Držitel Zlatého míče pro nejlepšího hráče světa má po trefě v Liverpoolu na kontě 70 branek v Lize mistrů a opět o jednu odskočil svému velkému rivalovi Messimu, který se v úterý zlepšil na 69 gólů.

Ronaldo měl několik šancí k vyrovnání Raúlova rekordu, ale buď pálil vedle, nebo ho vychytal domácí brankář Simon Mignolet. Skórovat tak dokázal pouze v 23. minutě, kdy po narážečce otevřel skóre. "Bylo to hodně speciální. Dočkal jsem se prvního gólu tady na Anfield Road a jsem na něj hodně hrdý," prohlásil Portugalec, který v letech 2003 až 2009 oblékal dres Manchesteru United. Možná i proto na něj fanoušci zpočátku pískali a pokřikovali, ale když v 75. minutě střídal, publikum ho nečekaně ocenilo potleskem.

Neúspěšnou sérii proti Liverpoolu nezlomil jen Ronaldo, ale také Real. Obhájce trofeje na čtvrtý pokus ve vzájemných zápasech poprvé skóroval i vyhrál a spolu s Bayernem Mnichov a Dortmundem udržel po třech zápasech základní fáze stoprocentní bilanci devíti bodů. "Před zápasem jsme věděli, že na Anfield Road proti Liverpoolu to bývá těžké, ale hráli jsme fantasticky, hlavně v první půli. Nyní máme devět bodů a ze tří čtvrtin hotový postup," dodal Ronaldo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články