Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlatokopové z Plzně. Hráči si rozdělí 45 milionů

Praha – Plzeň zažívá nejvýdělečnější rok v historii. Dosud si na své konto připsala za účinkování v evropských pohárech a Lize mistrů 271 milionů korun, a to navíc není číslo konečné. Na úspěších klubu netratili ani hráči. Mezi sebe by si měli rozdělit 45 milionů korun. Hlavní slovo však bude mít kouč Pavel Vrba.

Radost hráčů Plzně z vyrovnávacího gólu
zdroj: ČT24 autor: Kamaryt Michal

Plzeň si postupem do Ligy mistrů vydělala 22 milionů korun. Úvodní domácí remíza s Borisovem ji pak přinesla tři miliony a výhra nad běloruským soupeřem na jeho půdě hned o dvanáct milionů více. K tomu ještě připočítejme pět milionů za senzační bod s AC Milán.

Vyjde nám 45 milionů. Ty si rozdělí celé mužstvo - vedle více než dvacet hráčů i realizační tým. Výše jednotlivých bonusů se liší podle podílu na úspěších a podle informací deníku Sport o nich rozhoduje trenér Pavel Vrba.

Hráči základní jedenáctky, kteří odehráli všechny nebo alespoň většinu duelů, si vydělali tolik, co za celý rok. Nejlepší plzeňští fotbalisté si ročně přijdou přibližně až na 1,8 milionu korun, prémie přitom mohla činit až 2,5 milionu.

Plzeň si každopádně celkově vydělala přes 270 milionů. Do sumy navíc není započítán zisk z prodeje vstupenek, byť kvůli pronájmu Edenu, kde Plzeň odehrála Ligu mistrů, nebude nikterak slavný. A Evropská fotbalová unie bude po sezoně rozdělovat zisk z prodeje televizních a marketingových práv. A to hlavní – pokud se bude na jaře Plzni dařit v další fázi Evropské ligy, může si celkovou bilanci ještě vylepšit.

Zdroj
ČT sport, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články