Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Zklamaný Messi po vyřazení v Superpoháru: Atlético bylo mrtvé, ale vyhrává tým s větším počtem gólů

Za nezaslouženou považuje čtvrteční porážku 2:3 s Atléticem Madrid v semifinále španělského Superpoháru barcelonský kapitán Lionel Messi. Podle hvězdného útočníka byli Katalánci v saúdskoarabské Džiddě osmdesát minut lepší, ale v závěru se nechali o vítězství připravit vlastními chybami.

Lionel Messi v utkání španělského Superpoháru
zdroj: EFE autor: JuanJo Martin

Atlético po několika sekundách druhé půle poslal do vedení střídající Koke, ale Messi s Antoinem Griezmannem skóre otočili. Barcelona, které nebyly uznány dva góly, však závěr absolutně nezvládla. Nejprve proměnil v 81. minutě penaltu Álvaro Morata a krátce nato dokonal další obrat Ángel Correa.

"Nezasloužili jsme si prohrát. Je to škoda, protože jsme hráli skvělý zápas a cítili se lépe než v poslední době. Měli jsme utkání 80 minut pod kontrolou a celou dobu útočili. Oni byli mrtví, přesto otočili výsledek. Už předtím jsme ovšem měli rozhodnout. Udělali jsme školácké chyby a soupeři darovali góly," řekl Messi.

Obhájci trofeje přišli o šanci zahrát si nedělní finále proti Realu Madrid. "Bolí to, protože jsme chtěli získat trofej. Byli jsme téměř celý zápas lepší, ale na konci vyhrává tým s větším počtem gólů. Ať je to fér, nebo ne, prohráli jsme," konstatoval dvaatřicetiletý kanonýr, jehož druhá trefa byla po zásahu VARu odvolána kvůli zpracování rukou.

Valverdeho pozice je i nadále složitá

Messi se zároveň zastal kritizovaného trenéra Ernesta Valverdeho, o jehož pozici média delší dobu spekulují. "Kouči věříme. Pracujeme na tom, abychom se ve druhé polovině ročníku zlepšili. Sice vedeme ligu, ale nehrajeme dobře a musíme se vrátit ke své hře. Proti Atléticu jsme se k ní přiblížili, když odhlédneme od konečného výsledku," dodal. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články