Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zklamaná Barcelona zbrojí a chystá se dát miliony za Griezmanna i De Ligta

Fotbalová Barcelona není úplně spokojená s touhle sezonou. Vyhrála sice španělskou ligu, ale v tamním poháru ve finále nečekaně prohrála s Valencií, a v Lize mistrů ukončil její cestu v semifinále Liverpool po výsledcích 3:0 a 0:4. Není divu, že fotbalový kolos, nastavený na konzumaci úspěchů, se ohlíží po posilách.

Antoine Griezmann slaví vstřelený gól
zdroj: REUTERS autor: Vincent Kessler

Blízko přestupu do katalánské metropole je podle tamního sportovního webu marca.es Antoine Griezmann. Francouzská hvězda madridského Atlética už na videu oznámila, že chce změnit dres a loučila se s madridským klubem.

Člen týmu mistrů světa z roku 2018 to ale nemá dobré u členů správní rady Barcy, poté co loni přestup, který byl už považovaný za téměř jistý, na poslední chvíli odmítl. Stejný názor na jeho přestup do Barcelony kvůli tomu mají podle španělského webu prý i někteří z fotbalistů v klubu. A silný hlas proti jeho příchodu se ozývá také od fanoušků.

Pokud nakonec k přestupu přece jen dojde, bude podle všeho pokladna Barcelony chudší o 120 milionů eur, což je při současném kurzu v přepočtu 3,1 miliardy korun.

Matthijs de Ligt se raduje z rozhodující branky
zdroj: REUTERS autor: Alberto Lingria

Další posilou má být zázračný mladík v Nizozemska Matthijs de Ligt, který s kapitánskou páskou na rukávu pomohl svými výkony Ajaxu Amsterdam až do semifinále Ligy mistrů, kde pak nečekaně padl s Tottenhamem. Příchod devatenáctiletého stopera je už považován za jasnou věc, i když se o jeho služby údajně zajímají i v Manchesteru United a v Liverpoolu.

Kromě přestupové ceny, která by se podle odborných médií měla pohybovat nad sedmdesáti miliony eur, jeho agent Mino Raiola už tvrdě vyjednává o podmínkách případné smlouvy. Podle španělského webu agent požaduje pro svého klienta plat 14 milionů eur (téměř 82 milionů korun), což je mnohem víc, než si v Barceloně představovali.

Joseph Maria Bartomeu, šéf klubu, má v tomhle proti sobě členy správní rady, ale vypadá to, že jeho slovo bude silnější a De Ligt se bude do Barcelony stěhovat stejně jako jeho kolega z Ajaxu Frenkie de Jong, který už přestoupil za 86 milionů eur (přes 2,2 miliardy korun).

Zdroj
marca.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články