Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Žižkov už stadion přestavuje, Dukla kvůli atletům čeká

Praha - Fotbalisté Dukly Praha i Viktorie Žižkov si vybojovali postup do Gambrinus ligy. Jestli ji však skutečně budou hrát, záleží i na funkcionářích obou klubů. Ti musejí nejpozději do začátku sezony zorganizovat rekonstrukci stadionů tak, aby odpovídaly svazovým požadavkům.

Trávník na Julisce je v perfektním stavu, přesto se pod něj musí nainstalovat vyhřívání. "V současné době to není možné, protože došlo k dohodě mezi FK Dukla Praha a armádním sportovním centrem, kde sídlí naši špičkoví atleti. Ti jsou uprostřed přípravy na blížící se mistrovství světa. Takže jsme došli k dohodě, že nebudeme dělat rekonstrukci hned, protože bychom znemožnili tréninkový proces špičkovým atletům," vysvětlil sportovní ředitel klubu Günter Bittengel.

Svazové výjimce nepodléhá rekonstrukce tribun, kam se musejí připevnit samostatné sedačky, a opravit se musí i sektor hostujících fanoušků se samostatným vchodem.

Je nám líto, video expirovalo.
Dukla a Žižkov rekonstruují stadiony

Na Žižkově se na novém trávníku už začalo pracovat. Odvezeno bylo přes 200 tun zeminy, i přesto se příprava hrací plochy do začátku ligy nestihne. "Tráva je setá, tudíž potřebuje růst asi pět týdnů. Budeme žádat ligový aktiv o výjimku, abychom první dva zápasy odehráli na hřištích soupeřů," uvedl ekonomický ředitel FK Viktorie Žižkov Rudolf Blažek.

Plnění obou projektů by měla zkontrolovat komise ČMFS pro stadiony. U Žižkova vypracuje zprávu do 15. srpna a u Dukly do konce října.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články