Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Žižkov se možná odstěhuje zpod vysílače, neplatí nájem za stadion

Praha - Druholigové fotbalové Viktorii Žižkov hrozí stěhování ze stadionu pod televizním vysílačem. Důvodem je to, že klub neplatí nájem městské části Praha 3, která je vlastníkem stadionu. Viktoria už také dostala výpověď. Tradiční pražský celek má dlouhodobé ekonomické potíže. Hráči si v nedávné minulosti stěžovali, že nedostávají včas výplaty, Viktoria několikrát čelila i arbitrážnímu řízení ze strany FAČR.

Stadion Viktorie Žižkov
zdroj: Wikipedia.org

Starostka Prahy 3 Vladislava Hujová uvedla, že klub na stadionu může zůstat do konce roku. "Vlastník klubu i náš hlavní ekonom jsou v zahraničí, já teď k tomu žádnou informaci nemám," řekl mluvčí Viktorie Jiří Fryc. Bližší informace neměl ani Václav Chvála, technický ředitel klubu. "Vím, že jsou tam nějaké problémy s placením nájmu městské části, a ta v té věci asi začala podnikat nějaké kroky. Ale na bližší informace byste se museli zeptat užšího managementu," reagoval Chvála.

Klub městské části prý nezaplatil za nájem stadionu od března letošního roku, v šesti měsíčních splátkách tak dluží podle mluvčího radnice Stanislava Kněnického 600 tisíc korun. "Dali jsme jim zkraje roku nájemní smlouvu, zaplatili bohužel jen první splátku, takže jsme to museli nějak řešit. A už před prázdninami jsme jim tedy museli dát výpověď," doplnila Hujová. Výpověď má platnost šest měsíců, proto Žižkovu ke konci prosince hrozí vystěhování.

Vlastník klubu Luděk Vinš prý nyní pobývá v zámoří a k situaci se hodlá vyjádřit až na začátku příštího týdne. "Já pevně věřím, že se to podaří dát ještě nějak dohromady, až se pan Vinš vrátí z Ameriky. Už jsme o té věci informovali i zástupce fanoušků. My se snažíme fotbalu pomoci, když měla Viktoria výročí 110 let od založení klubu, dostali od nás dva miliony, ale tohle už jsme nějak řešit museli," dodala Hujová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články