Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Evropská liga mužů 2024/2025

Lvíčata budou hrát baráž o Euro, Litvu zlomila třemi góly po přestávce

Reprezentace do 21 let postoupila do baráže o postup na mistrovství Evropy. Lvíčata v závěrečném utkání skupiny I porazila v Hradci Králové Litvu 3:0. Po bezbrankovém poločase se prosadili v rychlém sledu Kryštof Daněk a Matěj Jurásek a v 77. minutě přidal třetí gól kapitán Václav Sejk.

Svěřenci trenéra Jana Suchopárka museli zvítězit, remíza by jim k posunu před Wales na druhé místo tabulky nestačila. První místo ve skupině a přímý postup na turnaj si v předstihu zajistili Dánové.

Na ME přímo postupují vítězové devíti skupin a tři celky s nejlepší bilancí na druhých příčkách. Další šestice mužstev z druhých pozic zamíří do play-off, v němž se utká o zbylá tři místa na turnaji. Slovensko má coby pořadatel účast jistou.

Česko "21" – Litva "21" 3:0 (0:0)

Branky: 53. Daněk, 56. Jurásek, 72. Sejk. Rozhodčí: Cann – Portelli, Ciantar (všichni Malta). ŽK: Daněk – Burdzilauskas, Burba, N. Stankevičius. Diváci: 8915.

Česko: Horníček – Hadaš, Prebsl, Chaloupek, Harušťák – Daněk, Vydra (81. Icha), Šín (67. Langhamer) – Karabec (67. Vecheta), Jurásek (81. Juliš) – Sejk (86. Látal). Trenér: Suchopárek.

Litva: Kiriejevas – Burdzilauskas (77. Slendzoka), N. Stankevičius, Rutkovskis, Jurjonas – Remeikis, Kaušinis (59. Bagužas), K. Žebrauskas – Burba (88. Šetkus), Jansonas (77. Buzas), Steponavičius (77. Dovydaitis). Trenér: Ražanauskas.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články