Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Železným mužem fotbalové Evropy je Griezmann

Lausanne – Nejvytíženějším fotbalistou největších evropských lig, s vyjímkou Itálie, je Antoine Griezmann. Francouzský reprezentant a nejlepší střelec mistrovství Evropy 2016 v této sezoně nastoupil do 63 zápasů a odehrál v nich 5454 minut.

Radost Antoina Griezmanna
zdroj: AP autor: Francisco Seco

S tímto výsledkem přišlo Mezinárodní centrum pro sportovní studie (CIES) ve Švýcarsku, které sledovalo hráče v nejvyšších soutěžích Anglie, Francie, Německa, Portugalska a Španělska. 

Francouzský útočník Atlétika Madrid vynechal v sezoně jen dva ligové zápasy. Zájem o něho je velký a nejvíce se hovoří o Manchesteru United, jehož zástupci už jednají s madridským klubem, kde má ale Francouz ve smlouvě výstupní klauzuli ve výši 100 milionů eur (téměř 2,7 miliardy korun). To je zhruba stejná částka, za níž loni odešel právě do United z Juventusu Griezmannův krajan Paul Pogba, a jde o dosud nejvyšší sumu vynaloženou na přestup fotbalisty.  

Druhý mezi "železnými fotbalovými muži" skončil Wilfred Ndidi, nigerijský obránce Leicesteru City, který odehrál v 61 zápasech a 5290 minut. Třetí je Koke, griezmannův spoluhráč z Atlétika, jenž ve dvaašedesáti utkáních nasbíral 5274 minut. 

CIES, o výsledku jehož studie informoval web www.sport24.co, má sídlo v Neuchatu a je společným podnikem FIFA a tamní univerzity.

Zdroj
sport24.co

Hlavní zprávy

Nejčtenější články