Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Zeď Hart – Zachránil nás od neuvěřitelné porážky, řekl Mancini

Manchester – Fantastické, úžasný výkon. Brankář Manchesteru City Joe Hart schytal po remíze s Dortmundem 1:1 komplimenty ze všech stran. Německý mistr předvedl na anglické půdě výborný výkon, selhal však v koncovce. Až na branku Marka Reuse všechny šance vychytal bezchybný Hart a trenér City Roberto Mancini přiznal, že bez něj by jeho tým nebodoval.

Joe Hart
zdroj: ČTK/AP

"Joe Hart nás zachránil od neuvěřitelné porážky. Všechno chytil, měli bychom mu poděkovat," řekl trenér City Roberto Mancini. "Byl to fantastický výkon. Nevím, jestli to byl nejlepší výkon v dějinách fotbalu, ale chytal velmi dobře," dodal na adresu gólmana, na kterém si vylámali zuby všichni hráči Dortmundu kromě Marka Reuse. Domácí pak v poslední minutě vyrovnali z penalty, kterou nařídil český sudí Pavel Královec za ruku Nevena Subotiče ve vápně.

Hrdina v bráně City si nemohl vzpomenout, kdy byl naposledy mezi tyčemi tak zaneprázdněn. "Mohlo by to být dnes 10:10. Myslím, že jejich brankář byl fantastický," vysekl poklonu svému protějšku Romanu Weidenfellerovi, který několikrát zakročil zejména proti šancím Sergia Agüera v první půli. "Hart jim zachránil bod a já mu k výkonu gratuluji," uvedl brankář Dortmundu.

Wayne Rooney na adresu Joea Harta:

"Musím říct, že byl neuvěřitelný. Pro mě nejlepší brankář světa."

"Jsem po tomhle výsledku trochu naštvaný. Měli jsme nespočet šancí, i když jsme byli hostující tým. Ale Hart nás prostě vychytal. Nicméně na tomhle výkonu můžeme stavět, byl to pro nás velký krok vpřed," prohlásil po zápase trenér Dortmundu Jürgen Klopp.

Jeho protějšek Roberto Mancini uznal, že nebýt Harta, mohl anglický šampion utrpět drtivou porážku. "Dneska jsme si ten bod nezasloužili, Borussia hrála lépe než my," uvedl Mancini.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City - Borussia Dortmund

Pětadvacetiletému gólmanovi pomohlo i velké štěstí, v prvním poločase dvakrát vytáhl pokus Maria Götzeho na brankovou konstrukci. "Je pěkné připsat si pár zákroků. Není to něco, co musím v City dělat příliš často, ale když je potřeba, snažím se podržet, jako jsem to několikrát udělal dnes večer," prohlásil Hart.

Ambiciózní Manchester získal ve dvou zápasech skupiny jen jediný bod a Mancini připustil, že se musí hodně zlepšit, pokud chce pomýšlet na premiérový postup ze skupiny. "Jestli chceme hrát na špičkové úrovni Ligu mistrů, musíme předvést víc. Potřebujeme bojovat, ne pouze mít kvalitu. Dortmund je v tuhle chvíli zřejmě lepší než my. Pokud se nezlepšíme, těžko postoupíme," prohlásil Mancini.

Dortmund je naopak se čtyřmi body ve skupině "smrti" na druhém místě a příště ho čeká souboj s vedoucím Realem Madrid.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články