Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Zdeněk Pospěch se vrací na domácí trávníky, zamíří do Opavy

Opava - Bývalý fotbalový reprezentant Zdeněk Pospěch má z angažmá v bundesligové Mohuči namířeno do druholigové Opavy. Pětatřicetiletý pravý obránce nebo záložník by se znovu hráčem svého mateřského klubu v rodném městě měl stát poté, co mu v závěru června vyprší smlouva s německým celkem.

Pospěchův návrat domů se v zákulisí přetřásal řadu měsíců, ale až nyní dostal reálný základ. Bývalý hráč Ostravy, Sparty nebo FC Kodaň návrat do Opavy podmínil tím, že Slezský FC postoupí z MSFL do druhé ligy, což se svěřencům trenéra Jana Baránka o víkendu definitivně podařilo.

"Byli jsme s ním kontaktu někdy od zimy. On už chce zůstat doma, nikde jinde hrát nechce, ale říkal, že má jedinou podmínku, abychom postoupili do druhé ligy. Když jsme ji splnili, on řekl, že svoje slovo splní taky," řekl generální manažer opavského klubu Alois Grussmann.

Sepsání smlouvy by už mělo být jen formalitou. Grussmann pouze upozornil, že Pospěch je až do 30. června vázaný kontraktem v Mohuči. "Zatím tedy nic na papíře není. Jsme předběžně domluveni, ale papírové věci můžeme řešit až v červenci," řekl Grussmann.

Opavský odchovanec Pospěch se do Slezského FC navrátí po třinácti letech. Z klubu v létě 2001 přestoupil do Ostravy, kde v roce 2004 vybojoval ligový titul. Další přidal o tři roky později už v barvách Sparty a během působení v Kodani třikrát vyhrál dánskou ligu.

Účastník mistrovství Evropy 2008 poslední tři ročníky strávil v Mohuči. Za reprezentaci sehrál 31 zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články