Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Zbrojovka i Liberec si udržely naději na postup, soupeřům nasázely "búra"

Brno - Úvodní ostudný výprask s Pardubicemi 0:5 Zbrojovka odčinila v druhém utkání skupiny Tipsport ligy se Znojmem. Druholigového soupeře Brňané přejeli 5:1 a zářily při tom potenciální jarní opory Michal Škoda a Francis Litsingi, ve výborném světle se představil i Nigerijec Ashiru. Ve skupině B si Liberec po úvodní prohře s Mladou Boleslaví poradil s Varnsdorfem 5:2.

Liberec po úvodní prohře 1:4 s Mladou Boleslaví proti Varnsdorfu už nasadil největší hvězdu Milana Baroše a bývalý reprezentační kanonýr si mezi 12. a 19. minutou připsal dvě branky. Slovan vedl po poločase 3:0, do druhého dějství kouč Severočechů Jindřich Trpišovský omladil sestavu a oba celky přidaly po dvou gólech.

"Dnes jsme měli výrazně lepší pohyb než v minulém utkání. Navíc jsme z prvních čtyř šancí dali rychlé tři góly, takže opticky to z naší strany vypadalo lépe. Nechci to moc přeceňovat, ale byly tam alespoň nějaké věci, které bychom si představovali," řekl Trpišovský.

Brno na úvod Tipsport ligy s hráči, kteří nepatří do A-týmu, utrpělo s Pardubicemi debakl 0:5. Proti Znojmu už kouč Svatopluk Habanec nasadil obvyklou sestavu a domácí v duelu skupiny C jasně dominovali. Dvě asistence si připsala nigerijská posila Ashiru, dvěma góly se blýskl Konžan Litsingi. Poločas skončil 4:1 a po prostřídání po pauze už padla jen jedna branka.

Výsledky Tipsport ligy

Skupina B (Mladá Boleslav)

Slovan Liberec - FK Varnsdorf 5:2 (3:0) Branky: 12. a 19. Baroš, 17. Ševčík, 57. Micovčák, 70. Kubyškin - 48. Štěpánek, 73. Fotr.
Sestava Liberce
I. poločas: Porcal - Karafiát, Piško, Chlumecký, Bartošák - Bartl, Obročník, Ševčík, Šulc - Voltr, Baroš. 
II. poločas: Hladký - Heppner, Piško, Kubyškin, Blažek - Ekpai, Breite, Bláha, Machuča, Vůch - Micovčák. Trenér: Trpišovský. 

Skupina C (Brno)

Zbrojovka Brno - 1. SC Znojmo 5:1 (4:1) Branky: 14. a 39. Litsingi, 27. Krejčí, 45. Škoda z pen., 57. Přichystal - 34. Klíma.
Sestava Brna
I. poločas: Veselý - Štohanzl, Pavlík, Kijanskas, Vintr - Polák, Krejčí - Litsingi, Škoda, Ashiru - Růsek.
II. poločas: Veselý - Šural, Pavlík, Vraštil, Lutonský - Sedlák, Buchta - Přichystal, Rybička, Ashiru - Řezníček. Trenér: Habanec

Skalica - Pardubice 1:1 (0:0)

Skupina D (Frýdek-Místek)

Frýdek-Místek - Vítkovice 0:2 (0:0)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články