Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Zápotočný po Liberci: Jsem neskutečně naštvaný. Měli jsme vyhrát

Liberec – Za normálních podmínek by vládla v táboře Příbrami s bodem z Liberce spokojenost. Tentokrát však bylo z hráčů středočeského klubu po výsledku 0:0 znát velké zklamání a zloba. Příkladem byl kapitán Tomáš Zápotočný, kterého rozzlobily především neproměněné příležitosti a po utkání řekl, že si jeho tým zasloužil vyhrát.

"Beru to jako ztrátu. Jsem neskutečně naštvaný. Myslím, že jsme tady dneska mohli vyhrát, měli jsme na víc. Zvlášť ta moje šance v poslední minutě, moc mě to mrzí," řekl Zápotočný. "Pokud se chceme posunout dál, musím být k našemu mužstvu kritický. Měli jsme nějaké šance využít a vyhrát tady," dodal zkušený obránce.

Liberec překvapivě pustil Příbram minimálně do šesti dobrých šancí, hosté však ani jednu nevyužili. "Je to o kvalitě. Prostě když vidíte Spartu, Dočkala a Hušbauera, ty balony, co dostává Lafata... Kdyby to Řezníček dostal stejně, věřím, že to uklidí stejně jako Lafi. Snažíme se na tom pracovat na tréninku, věřím, že jdeme správným směrem," uvedl Zápotočný.

Prý trochu očekával, že Liberec nebude po čtvrteční porážce 0:3 v úvodním utkání třetího předkola Evropské ligy v Giurgiu ve své kůži. "Myslel jsem si, že budou trošku v útlumu, že budou hrát takhle. Nepřekvapilo mě to. Měli v nohách fakt těžký zápas v Rumunsku, potom cestování. Klobouk dolů, že to vydrželi celých 90 minut. Uvidíme, jak se z toho dostanou, já jim to přeju," řekl Zápotočný, který s Libercem v roce 2006 slavil titul.

Zatímco s koncovkou svého týmu byl nespokojený, výkon ho potěšil. Příbram nepřipomínala tým, který měl dlouhé roky venku pověst defenzivně laděného mužstva. "Pro oko diváka to byl dobrý fotbal. Každý si říká: á, přijede Příbram. Ale myslím, že to jde trošku nahoru, snažíme se hrát fotbal," podotkl třiatřicetiletý hráč.

Dva body z úvodních dvou kol s favority Plzní a Libercem bral. "Samozřejmě lepší by bylo jednou prohrát a jednou vyhrát a mít tři body. Takhle máme pořád minus bod v tabulce pravdy. Ale musíme být nohama na zemi, Liberec je někde jinde. Dobrý bod, ale škoda," dodal Zápotočný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články