Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Zajímavé zboží na přestupovém trhu. Bale a Pogba jsou k mání, kam zamíří?

Nová angažmá si budou v dohledné době hledat hvězdní fotbalisté Gareth Bale a Paul Pogba. Velšský útočník potvrdil odchod z Realu Madrid, francouzský záložník se stane volným hráčem po červnovém vypršení kontraktu v Manchesteru United.

Gareth Bale z Realu Madrid s medailí po finále Ligy mistrů
zdroj: PA autor: Nick Potts

Dvaatřicetiletý Bale se rozloučil s týmem a příznivci "Bílého baletu" otevřeným dopisem na sociálních sítích. V královském klubu strávil devět let, během nichž vyhrál pětkrát Ligu mistrů a třikrát španělský titul.

"Tímhle dopisem chci poděkovat všem spoluhráčům, trenérům, lidem z klubu i fanouškům, kteří mě podporovali. Před devíti lety jsem si jako mladíček přišel do Realu splnit sen. Nosit bílý dres, hrát na stadionu Santiaga Bernabéua, získávat trofeje, a hlavně vyhrát Ligu mistrů. Sen se stal skutečností, která předčila veškerá očekávání," napsal Bale.

Kapitán velšské reprezentace přišel do Madridu v roce 2013 z Tottenhamu za 100 milionů eur jako tehdy nejdražší fotbalista světa a za "Bílý balet" vstřelil v 258 zápasech 106 branek. Postupně se vypracoval v jednu z největších hvězd světového fotbalu, brzdily ho ale zdravotní problémy. Fanoušci a španělská média mu také několikrát vyčítali nedostatečnou oddanost klubu.

Předminulou sezonu strávil Bale na hostování v Tottenhamu a uplynulý ročník, během kterého mu dobíhala smlouva, už v Realu jen paběrkoval. "Angažmá v Realu byla neuvěřitelná zkušenost. Dosáhli jsme velkých úspěchů a navždy se zapsali do historie klubu. Nikdy na to nezapomenu," dodal Bale, o jehož další budoucnosti zatím není jasno.

Devětadvacetiletý Pogba opustí Manchester po necelých šesti letech, během nichž získal dvě trofeje – v sezoně 2016/17 ovládl s týmem Ligový pohár a také Evropskou ligu. Od té doby slavný klub na úspěch čeká. Pogba odehrál za United 233 zápasů a vstřelil 39 gólů.

Francouzský reprezentant v minulosti prošel akademií United, ale v roce 2012 zamířil do Juventusu, kde se z něj stal jeden z nejžádanějších středních záložníků. I proto si ho "Rudí ďáblové" stáhli v roce 2016 zpět a přestupovou sumou 105 milionů eur z něj tehdy udělali nejdražšího fotbalistu světa.

Pod novým koučem Erikem ten Hagem si nezahraje ani ofenzivní záložník Jesse Lingard. Anglický reprezentant nedokázal navázat na povedené hostování ve West Hamu a během uplynulého ročníku se do základní sestavy United neprosadil. I devětadvacetiletý odchovanec Manchesteru odchází jako volný hráč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články