Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Žádná Sparta. Kucka se po 13 letech vrací na Slovensko, bude hrát za Slovan

Spekulovalo se, že by se mohl vrátit do pražské Sparty, kde dříve působil. Juraj Kucka ale nakonec míří domů. Slovenský reprezentační záložník přestoupil do Slovanu Bratislava, kde pětatřicetiletý hráč podepsal dvouletý kontrakt. Ve slovenské lize se objeví po více než 13 letech.

Juraj Kucka v dresu Slovanu Bratislava
zdroj: Twitter Slovan Bratislava

"Je to velmi pěkný pocit, že se po tak dlouhé době vracím tam, kde to vše začalo – na Slovensko. Těším se na spolupráci a věřím, že to bude fungovat. Doufám, že dosáhneme na ty největší úspěchy," řekl na tiskové konferenci Kucka.

Se Slovanem bude v pohárové kvalifikaci bojovat o postup do skupiny Ligy mistrů, případně Evropské či Evropské konferenční ligy. "Určitě se o to budeme snažit. Myslím, že si to Slovan zaslouží. Věřím, že se nám to podaří," uvedl

Kucka v minulé sezoně hostoval ve Watfordu, s nímž sestoupil z anglické ligy. Zkušený střední záložník patřil Parmě, kde mu končí smlouva. Kucka opustil slovenskou ligu v lednu 2009, kdy přestoupil z Ružomberoku do Sparty. Poté hráč s 93 starty za národní mužstvo působil v Janově, AC Milán či Trabzonsporu.

Slovenskou ligu i reprezentaci řešil Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články