Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Za rok chci odejít, oznámil Mbappé v PSG. Real už chystá miliony

Kylian Mbappé oznámil vedení klubu Paris St. Germain, že chce za rok odejít. Tvrdí to španělský sportovní web marca.es. Ovšem má to háček – spíš hák: ve smlouvě má výstupní částku 300 milionů eur (téměř osm miliard korun).

Kylian Mbappé se raduje z gólu
zdroj: ABACA autor: Liewig Christian

I přesto má o jednadvacetiletého útočníka zájem slavný Real Madrid, a když k dohodě nedojde, protože údajně nabízí jen třetinu požadované částky, po skončení smlouvy v roce 2020, může bleskurychlý Francouz odejít zdarma. A aby si jej v Realu pojistili, jsou prý připraveni dát mu za předběžný úpis velký přestupový bonus a za dva roky jej přivítat v Madridu.

Kolik klubů si může dovolit za podobných podmínek přemýšlet o koupi Mbappého? Real, Barcelona, Juventus, Manchester City a …? Například Bayern Mnichov mezi zájemci nejspíš nebude, protože tam se má dáti – dal bere hodně vážně a rozvážně.

A i kdyby Mbappé odešel za dva roky zadarmo, jeho nový klub musí počítat s tím, že ho to bude stát hodně peněz. To znamená rekordní plat – ten už má nyní mladík více než slušný: 28 milionů dolarů (628 milionů korun) ročně.

Což ho v žebříčku nejlépe placených fotbalistů řadí na čtvrté místo za Messiho, Ronalda a Neymara. A jednadvacetiletý Francouz určitě bude chtít jít s platem výš, když například nejlépe placený fotbalista planety Lionel Messi bere 92 milionů dolarů.

Současná koronavirová doba ovšem rozhodně není úplně optimální pro velké přestupy a vysoký závazek může být za rok, za dva spíš koulí na noze než úspěšným přestupem.

Takže jisté je zatím jen to, že Mbappé chce změnit působiště a že zájem o něho už projevil Real, ale víte, jak to bývá a jak to bylo třeba nedávno u Messiho, jenž byl také na odchodu z Barcelony, ale zůstal. A ani Neymar, který chtěl ještě před rokem z PSG zpátky do katalánského kolosu, neodešel.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články