Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1976

Z nominace reprezentace vypadli zranění Kolář, Král a Kalas, Šilhavý povolal Jemelku

Těsně před srazem fotbalové reprezentace před úvodními třemi zápasy kvalifikace mistrovství světa vypadli z nominace kvůli zranění brankář Ondřej Kolář, obránce Tomáš Kalas a záložník Alex Král. Trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý dodatečně povolal zadáka Václava Jemelku.

Slávistického brankáře Koláře vyřadilo vážné zranění, které utrpěl ve čtvrteční vítězné odvetě osmifinále Evropské ligy na půdě Glasgow Rangers.

Domácí útočník Kemar Roofe ho v druhé půli likvidačním zákrokem trefil kopačkou do hlavy a způsobil mu zlomeninu v obličeji.

Také záložník Král nedokončil čtvrteční utkání. Středopolař Spartaku Moskva, který v poslední době patřil do obvyklé základní sestavy národního celku, po půlhodině kvůli neupřesněnému zranění střídal v zápase ruské ligy proti Uralu Jekatěrinburg.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalovou reprezentaci změnila zranění

Poslední utkání nedohrál ani stoper Kalas. Obránce anglického druholigového Bristolu musel kvůli zranění po 27 minutách střídat v sobotním duelu s Rotherhamem.

Šilhavý dodatečně nominoval jiného středního obránce Jemelku. Pětadvacetiletý obránce belgické Lovaně má dosud na kontě dva reprezentační starty, jeden ze září a druhý z listopadu.

V kádru trenéra Šilhavého pro vstup do světové kvalifikace je po změnách v nominaci aktuálně 25 hráčů. Tým se během dopoledne schází v pražském hotelu Don Giovanni a všichni členové až do výsledků vstupních testů na covid-19 zůstávají v izolaci na pokojích. Reprezentace neměla kompletní výsledky ještě ve večerních hodinách, proto je zveřejní až v úterý ráno.

Čtveřice z německých klubů - brankář Jiří Pavlenka, obránce Pavel Kadeřábek, záložník Vladimír Darida a útočník Patrik Schick - se kvůli koronavirovým omezením k mužstvu připojí až v úterý v polském Lublinu, kde se bude hrát středeční venkovní zápas s Estonskem. Duel byl z Tallinu přesunut na neutrální půdu poté, co v pobaltské zemi zpřísnili opatření proti covidu-19. Tým z Prahy odcestuje do Lublinu v úterý těsně před polednem.

Bundesligové kvarteto bude Šilhavému k dispozici jen pro první ze tří zápasů, po dalších duelech v jiných zemích by muselo v Německu do karantény. V sobotu národní celek přivítá v pražském Edenu Belgii a o další tři dny později zakončí březnový blok utkáním ve Walesu.

Aktuální nominace fotbalové reprezentace:

brankáři: Aleš Mandous (Olomouc), Jiří Pavlenka (Brémy), Tomáš Vaclík (Sevilla)

obránci: Jan Bořil, Ondřej Kúdela, David Zima (všichni Slavia), Vladimír Coufal (West Ham), Ondřej Čelůstka (Sparta), Václav Jemelka (Lovaň), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Aleš Matějů (Brescia)

záložníci: Tomáš Holeš, Lukáš Masopust, Lukáš Provod (všichni Slavia), Antonín Barák (Verona), Vladimír Darida (Hertha), Jakub Jankto (Sampdoria), Tomáš Malínský (Mladá Boleslav), David Pavelka (Sparta), Jakub Pešek (Liberec), Tomáš Souček (West Ham)

útočníci: Michael Krmenčík (PAOK), Tomáš Pekhart (Legia Varšava), Patrik Schick (Leverkusen), Matěj Vydra (Burnley)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články