Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Werner se rozloučil s Lipskem zápisem do klubové historie. Prosadí se v Chelsea?

Ve stylu hodném nejlepšího střelce klubové historie uzavřel Timo Werner čtyřleté angažmá v Lipsku. V závěrečném 34. bundesligovém kole totiž dvěma brankami rozhodl o vítězství 2:1 v Augsburgu a před odchodem do Chelsea se s 95 góly osamostatnil v čele nejlepších kanonýrů saského celku. "Býci" i díky jeho 28 trefám zakončili sezonu v německé lize na třetím místě.

Timo Werner oslavuje gól v dresu Lipska
zdroj: DPA autor: Marcel Engelbrecht

Werner se před sobotním utkáním dělil s 93 brankami o první místo s Danielem Frahnem. Ten však na rozdíl od něj hrál za Lipsko pouze v nižších soutěžích.

"Především mám velkou radost, že jsme ročník završili výhrou a kvalifikovali se do Champions League, sezona dopadla dobře. Jsem zároveň opravdu hrdý, že jsem nejlepším střelcem v dějinách Lipska," řekl spoluhráč českého reprezentanta Patrika Schicka.

Do saského klubu přišel čtyřiadvacetiletý Werner v roce 2016 z rodného Stuttgartu. "V Lipsku jsem prožil skvělé časy, během celého angažmá jsem se cítil bezvadně. I to byl důvod, proč jsem dosáhl takových výkonů. Tím dalším byl tým, který stál vždycky za mnou," doplnil.

Lepší byl jen Lewandowski

Mezi ostrostřelci byl v bundesligové sezoně lepší pouze Robert Lewandowski z mistrovského Bayernu Mnichov, jenž dal 34 gólů. Wernerovi se nicméně díky 17 venkovním trefám podařilo vyrovnat rekord Juppa Heynckese z ročníku 1973/74.

Podle spoluhráče Emila Forsberga se Werner nemohl rozloučit líp. "Je fakt super, že Timo v posledním utkání dvakrát skóroval. Je to dobrý konec jeho úspěšné éry tady," konstatoval osmadvacetiletý Švéd. "Timo po sobě zanechá velkou mezeru. Přeji mu vše nejlepší v Londýně, nechť tam pokračuje v úspěších," přidal kouč Julian Nagelsmann.

Wernerův odchod do Chelsea se potvrdil minulý týden. Výstupní klauzule činila 60 milionů eur (téměř 1,6 miliardy korun), což z něj dělá nejdražšího německého fotbalistu. K "Blues" se připojí v červenci a Lipsku už tak v srpnu nepomůže při restartu Ligy mistrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články