Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Wenger: Největší chyba mé kariéry? Setrvání v Arsenalu 22 let

Za svou největší chybu v kariéře označil bývalý trenér Arsenalu Arséne Wenger skutečnost, že na lavičce celku z Emirates Stadium vydržel dlouhých 22 let. Francouzský kouč lituje, kolik toho během práce ve službách londýnského celku obětoval.

Arséne Wenger se loučí s Evropskou ligou
zdroj: Reuters autor: Matthew Childs

"Největší chyba mé kariéry? Možná to, že jsem zůstal v jednom klubu 22 let. Jsem někdo, kdo má rád nové věci a změny, ale také výzvy. Byl jsem pokaždé tak trošku vězněm svých vlastních výzev," řekl Wenger. 

Osmašedesátiletý stratég přišel do Arsenalu v říjnu 1996 a skončil po minulé sezoně. Během angažmá vyhrál třikrát Premier League a sedmkrát Anglický pohár. V posledních letech však byl často kritizován. "Mrzí mě, že jsem tomu obětoval všechno. Uvědomuju si, že jsem ublížil hodně lidem okolo sebe. Zanedbával jsem rodinu i blízké," přiznal Wenger. "Posedlý muž je sobecký v honbě za tím, co miluje," přidal rodák ze Štrasburku.

Do dvou až tří měsíců se chce rozhodnout, co bude dělat dál a zda bude pokračovat v trenérské kariéře. Před časem uvedl, že po konci v Arsenalu dostal víc nabídek, než čekal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články