Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Wenger je na odstřel, Arsenal selhal venku počtvrté za sebou a nadále tápe

Londýn - Ztracenou formu hledají marně. Fotbalisté londýnského Arsenalu prohráli v pondělní dohrávce 32. kola rozdílem třídy na půdě o záchranu bojujícího Crystal Palace 0:3 a příčky zaručující postup do prestižní Ligy mistrů se jim povážlivě vzdalují. Dlouhodobě kritizovaný trenér Arséne Wenger označil výsledek za velké zklamání a nadále tají, zdali s "Kanonýry" prodlouží smlouvu.    

Arséne Wenger během utkání na půdě Crystal Palace
zdroj: REUTERS autor: Matthew Childs

Arsenal bez zraněného brankáře Petra Čecha prohrál v Premier League čtvrté venkovní utkání za sebou, což se během jednadvacetileté vlády francouzského stratéga stalo poprvé. Šestý tým tabulky ztrácí osm kol před koncem soutěže už sedm bodů na čtvrtou pozici, která znamená účast v předkole Ligy mistrů.

Tu zatím drží Manchester City. "Gunners" sice odehráli o zápas méně, ale v jejich současném rozpoložení zní atak vyšších příček víceméně jako nesplnitelné přání. "Odtrénoval jsem přes 1100 zápasů za Arsenal a na takové porážky nejsme zvyklí. Dělá mi to starosti. Musíme velmi rychle odpovědět a nesmířit se s tím," řekl Wenger.

Příznivci londýnského klubu pokračovali v protestech i na stadionu městského rivala a vyzývali zkušeného kouče k odchodu. "Rozumím tomu, že fanoušci jsou extrémně rozladění, ale my všichni jsme hluboce zklamaní. Je znepokojující, jakým způsobem jsme tady prohráli," pokračoval sedmašedesátiletý rodák ze Štrasburku. 

Crystal Palace poslal do vedení po 17. minutách Andros Townsend. Arsenal sice držel častěji míč, ale během druhé půle ani jednou nevystřelil mezi tři tyče. Naopak ještě dvakrát inkasoval. Přesvědčivou výhru domácího celku pojistili mezi 63. a 68. minutou Yohan Cabaye s Lukou Milivojevičem. 

"Hráči Palace byli důraznější, nedávno zdolali (vedoucí, pozn. autora) Chelsea a to svědčí o jejich kvalitě. Jsme v obtížné pozici a tento zápas nám nepomohl," prohlásil Wenger. "Tohle jsme vůbec nebyli my. Můžeme se jenom omluvit za náš výkon. Soupeř prostě chtěl víc, bylo to cítit už od úvodního výkopu," doplnil útočník Theo Walcott.

Wenger opět neprozradil, zda se rozhodl prodloužit kontrakt. "Neustále čelím otázkám ohledně své budoucnosti, ale teď nemám náladu, abych na ně odpovídal... Myslím, že by teď nebylo vhodné mluvit o mně. Víc bolí prohrát zápas takovým způsobem," zakončil sedmašedesátiletý trenér.

Zdroj
ČT sport, ČTK, The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články