Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Wenger chce Lacazetta, nabízí v přepočtu přes 1,8 miliardy korun

Londýn – Posily, přestupy, miliony. To jsou v letní pauze nejfrekventovanější výrazy velkého fotbalového světa. Hodně slyšet v něm chce být i londýnský Arsenal, jehož kouč Arséne Wenger bývá za nedostatečný nákup posil fanoušky často kritizován. Po získání bosenského obránce Seada Kolašinace, který přišel ze Schalke po skončení smlouvy, tedy zdarma, už v dalších případech bude muset vedení klubu nejspíš pořádně provětrat konto.

Alexandre Lacazette
zdroj: ČT4 autor: ČTK/Frederic Chambert

Teď Arsenal loví ve Francii. Nejvýš na stupni zájmu Arsenalu je jméno Alexandre Lacazette. Jednání o přestupu šestadvacetiletého francouzského reprezentačního útočníka s vedením Lyonu už začala. Podle britského telegraph.co je hráč k mání za 60 milionů liber (1,81 miliardy korun).  

Lacazette by měl nastoupit dnes za Francii v přípravném zápase proti Anglii společně s Kylianem Mbappem, kterého by Wenger také moc rád přivítal v červenobílém dresu svého klubu. Monaku nabízel za osmnáctiletého útočníka 88,5 milionů liber (2,68 miliardy korun). Přitom jeho cena na odborném webu transfermarkt.com je odhadována jen na 35 milionů eur (918 milionů korun). V Monaku ale ani tahle suma nezabrala a Mbappe jak se zdá zůstane. Zvlášť poté, co odešel s prázdnou i Real Madrid s monstrózní nabídkou 120 milionů eur (3,15 miliardy korun). 

Monako chce Mbappeho udržet v kádru ještě alespoň sezonu. Zato se zdá být na dobré cestě odchod třiadvacetiletého záložníka Tiemouého Bakayoka do Chelsea. Už proto nechce vedení klubu jednat s Arsenalem o případném odchodu záložníka Thomase Lemara, o něhož má Wenger také zájem.

Zdroj
telegraph.co.uk, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články