Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Watford trápil City, Bony dvěma góly zařídil výhru Swansea

Londýn - Arsenal si ve čtvrtém kole FA Cupu bez problémů poradil s třetiligovým Coventry a zvítězil 4:0. Dvě branky si připsal Lukas Podolski, po gólu přidali i Giroud a Cazorla. Rosický kvůli zlomenému nosu stále ještě nenastoupil, to jeho bývalý kolega z reprezentace Daniel Pudil s Watfordem řádně potrápil Manchester City. Hornets na Etihad Stadium vedli již 2:0, domácí však čtyřmi brankami v závěrečné půlhodině otočili na konečných 4:2. Do vynikající formy se dostal bývalý útočník Sparty Wilfried Bony. V zápase proti Birminghamu si připsal dvě branky, a pomohl tak Swansea k vítězství 2:1.

Sergio Agüero střílí branku do sítě Watfordu
zdroj: imago sportfotodienst

Watford ve druhé lize vyhrál jediné z posledních čtrnácti utkání, Manchester City ale dnes zaskočil. Na Etihad Stadium, kde v této sezoně zatím zvítězil jen Bayern Mnichov v Lize mistrů, se díky brankám Fernanda Forestieriho a Troye Deeneyho ujal v první půlhodině vedení 2:0. Favorizovaný soupeř však čtyřmi góly v závěrečných třiceti minutách skóre otočil. Nejprve se dvakrát prosadil Sergio Agüero a tři minuty před koncem rozhodl Aleksandar Kolarov. V nastavení završil hattrick Agüero.

Bývalý sparťanský útočník Bony se podílel na začátku ledna rozhodujícím gólem na vyřazení Manchesteru United (2:1), tentokrát se postaral o obrat v Birminghamu. Na vedoucí branku útočníka Leeho Novaka, který se trefil při svém šestém startu v Anglickém poháru za sebou, zareagoval slepenými zásahy mezi 67. a 69. minutou. Z účastníků Premier League zatím ve 4. kole zaváhal jen Crystal Palace, který podlehl obhájci trofeje Wiganu 1:2, naopak Liverpool porazil druholigový Bournemouth 2:0. 

Podolski slaví trefu za Arsenal
zdroj: EMPICS autor: John Walton

Arsenal si poradil s Coventry, vyhrál 4:0

Arsenal do utkání proti Coventry vstoupil přesvědčivě, dostal svého soupeře pod tlak a vypracoval si již v úvodu utkání několik příležitostí. Gólový moment přišel až po čtvrthodině hry, kdy se Mesut Özil uvolnil před hranicí vápna, nahrál nabíhajícímu Podolskému a ten z úhlu zakončil k protější tyči. Nedlouho poté zahrával Gnabry rohový kop, který u bližší tyče prodloužil Mertesacker na Podolského, jenž hlavou zvýšil již na 2:0. Německý útočník poté pravou nohou mohl završit dokonalý hattrick, ale vystřelil nad břevno.

Po změně stran se do hry konečně probudili i hosté, jejichž fanoušci v prvním poločase demonstrovali za návrat z "azylu" v Northamptonu na domácí stadion do Coventry. Hráči City se dostali do výborných šancí a otestovali ne úplně soustředěnou obranu Arsenalu, ale i když nastřelili tyč, více přesnosti neukázali. Naopak poté, co se na hřiště dostali kromě mimořádně talentovaného sedmnáctiletého záložníka Gediona Zelalema i zkušenější Olivier Giroud a Santi Cazorla, se oba dokázali v poslední desetiminutovce prosadit a rozhodli o pohodlné výhře Gunners, kteří tak postupují do osmifinále.

Everton si poradil s třetiligovým Stevenage bez problémů 4:0, ale přišel o středopolaře Bryana Ovieda, který musel střídat ve 14. minutě. Podle vyjádření klubu na twitteru utrpěl kostarický reprezentant při obranném skluzu pravděpodobně zlomeninu nohy, a mohl by tak přijít o mistrovství světa v Brazílii.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články