Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Watford je v Premier League. "Neskutečná euforie," raduje se Vydra

Londýn - Splněný sen a největší úspěch dosavadní kariéry je pro útočníka Watfordu Matěje Vydru postup do Premier League. Vydra pomohl gólem k výhře 2:0 nad Brightonem a díky zaváhání soupeřů mohl s krajanem Danielem Pudilem a dalšími spoluhráči slavit už v předposledním kole druhé anglické ligy. "Je to neskutečná euforie. Nikdy jsem žádný titul nevyhrál, nikdy nikam nepostoupil. Teď by to ještě chtělo třešničku na dortu v podobě vítězství v soutěži," uvedl dvaadvacetiletý útočník.

Utkání Brighton - Watford
zdroj: ČTK/AP

Hráči Watfordu měli okolo třetí hodiny své utkání již za sebou a cestou autobusem se dozvěděli o zaváhání rivalů Middlesbrough a Norwiche. "Přijížděli jsme na tréninkové centrum a chvilku před koncem dal Rotherham v zápase s Norwichem gól na 1:1. Middlesbrough prohrál na Fulhamu, a když zápasy skončily, propukla ještě v autobuse neskutečná euforie," uvedl Vydra, jenž ve Watfordu hostuje z italského Udine.

"Autobus se začal kývat ze strany na stranu, všichni začali skákat. Nádhera! Asi nikdo moc nevěřil, že by se to takhle sešlo. V tréninkovém centru se bouchlo šampaňské a všichni si to užíváme. Uvidíme, jak to bude s oslavami, ale ještě nás čeká jeden zápas, který chceme zvládnout. Tak to nebudeme moc přehánět," řekl reprezentační útočník.

Watfordu přiblížil vysněnou Premier League patnáctou brankou v sezoně, kterou v Brightonu vstřelil ve čtvrté minutě nastavení. "Měl bych radost, i kdyby ten gól dal třeba náš brankář Gomes. Nejdůležitější je postup a je to výsledek práce celého týmu. Gól mě těší, byl hodně důležitý. Padl až v nastaveném čase z brejku a definitivně jsme tím pojistili výhru 2:0. Když vedete 1:0, nemáte nikdy nic jistého. Všem nám spadl kámen ze srdce."

Postup ho těšil i kvůli výborným fanouškům. "Co se muselo dít, když se cestou domů dozvěděli výsledky ostatních zápasů, to si ani netroufám odhadnout. Všichni jsme strašně šťastní, pro tyhle chvíle se fotbal hraje. A fanoušci si za skvělou podporu během celé sezony postup zaslouží. Myslím, že my taky. Před dvěma lety nám postup těsně unikl ve finále play-off, bylo to strašné zklamání, které bych nikomu nepřál zažít. Teď se k nám štěstí přiklonilo," řekl Vydra.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články