Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Vyhrát titul v Premier League s Kepou v brance je nemožné, má jasno Neville

Pokud chce Chelsea usilovat o mistrovský titul, musí koupit nového brankáře místo Kepy Arrizabalagy. Tento názor zastává bývalý hráč Manchesteru United a v současnosti televizní expert Gary Neville. Naopak trenér Blues Frank Lampard španělského gólmana za výkon při pondělní ligovém vítězství 3:1 v Brightonu pochválil.

Kepa Arrizabalaga
zdroj: Reuters autor: John Sibley

Arrizabalaga se v srpnu 2018 stal nejdražším brankářem světa - Chelsea za něj zaplatila Bilbau rekordních 80 milionů eur (asi 2,1 miliardy korun). V londýnském klubu však zatím vysoká očekávání nenaplnil a je kritizován za časté chyby. Jednu z nich předvedl i v pondělí, když v 54. minutě pustil za svá záda dalekonosnou ránu Leandra Trossarda.

"Nevyhrajete Premier League s gólmanem, který pouští branky zpoza šestnáctky, nedominuje ve svém území a inkasuje ze standardních situací. Prostě ne," prohlásil Neville.

Podle televize Sky Sports dostal pětadvacetiletý Arrizabalaga od svého příchodu na Stamford Bridge už 19 gólů po střelách z prostorů mimo pokutové území, což je nejvyšší číslo mezi všemi brankáři v lize v daném období.

Chelsea v létě utratila za posily 200 milionů liber (asi 5,9 miliardy korun) a koupila například ofenzivní esa Hakíma Ziyecha, Kaie Havertze, Tima Wernera nebo obránce Bena Chilwella.

O nového gólmana zatím neusiluje. "Momentálně ne, ale do konce přestupního období zbývá ještě několik týdnů," konstatoval Lampard. "Nevím, jestli při té střele mohl zasáhnout lépe, ale v jeho hře jsem viděl trochu více sebevědomí. Kepa je tady a jsem s ním spokojen," přidal dvaačtyřicetiletý kouč.

Jeho někdejší spoluhráč z anglické reprezentace Neville připomněl, jak Liverpool poslal pryč chybujícího Lorise Kariuse a s jeho nástupcem Alissonem Beckerem v předchozích dvou sezonách vyhrál Ligu mistrů i anglickou ligu.

"Před pár lety se Liverpool nestal šampionem, protože neměl brankáře, který ho k trofeji dovede. To je pro Franka obrovské varování," upozornil Neville. "Frank ví, co potřebuje. Nemá rád tohohle gólmana a chce přivést nového. Uvědomuje si, že může být vyhozen, když za dva nebo tři roky nezíská titul. Vždyť utratil 200 milionů liber," dodal bývalý obránce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články