Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Výhra je nutností. Jednadvacítka jde po fiasku proti Skotsku na výběr Litvy

Předposlední zápas kvalifikace mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let je tady. České fotbalisty čeká zápas v Litvě, v němž nutně potřebují zvítězit. Tým pod vedením Karla Krejčího v pátek ve Skotsku poprvé ve skupině prohrál a výrazně si tak zkomplikoval boj o postup na šampionát. "Beru to jako zápas play-off, který musíme vyhrát, a pak uvidíme za měsíc v Řecku," řekl Krejčí. Přímý přenos utkání Litva - ČR odvysílá ČT sport a web ctsport.cz od 17:20.

Lvíčata v Edinburghu domácí jasně přehrávala, jenže po porážce 0:2 se dostala do nepříjemné pozice. Češi sice stále vedou s 15 body tabulku, ale Skotsko zaostává o pouhý bod a má odehráno o zápas méně. Podobně na tom jsou i třetí Chorvatsko s Řeckem, které ztrácí na první příčku dva body.

Další ztrátu už si Krejčího výběr nemůže dovolit, protože na šampionát v Maďarsku a Slovinsku postoupí vítězové skupin a pět nejlepších celků z druhých míst.

V Marijampole jeho výběr nečeká nic lehkého. Litva už sice o postup nehraje, ale naposledy si doma poradila s Řeckem. "Bude to podobné jako ve Skotsku, my se ale musíme zlepšit v ofenzivě," připomněl Krejčí, že Češi minulý týden ve Skotsku soupeře přestříleli 11:3 a měli i větší držení míče, ale přesto prohráli.

"Litva je pro každého favorita nepříjemný soupeř. Moc gólů nedostávají, v sedmi zápasech mají skóre 6:7. Výhra s Řeckem je posílila," přidal jednapadesátiletý trenér.

"Řekové v Litvě odehráli podobný zápas jako my ve Skotsku. Co se týče kombinace, tak byli lepší, ale nevyšla jim finální fáze a soupeř je vytrestal z brejků," dodal.

Sadílek: Pořád nám věřím

Češi, kteří v Litvě nastoupí v úterý v 17:30, se budou muset obejít bez důležitého záložníka Ladislava Krejčího. Nejlepší střelec týmu, který v kvalifikaci zatím dal pět branek, bude chybět kvůli žlutým kartám. "Je to ztráta, ale musíme se s tím vyrovnat," řekl Krejčí.

"Porážka přišla v moment, kdy jsme nejméně chtěli i očekávali. Nejdůležitější je, že kvalifikace touto porážkou nekončí. Pořád nám věřím a věří si celý tým, který je pro nás všechny srdeční záležitostí, protože jsme spolu dlouho a něco budujeme. Jedním zápasem to hodit do koše nechceme," uvedl záložník Michal Sadílek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články