Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Výhra je nejlepší lék na smutek, hlásil spokojený Enrique. Dias hodil Ligu národu za hlavu

Velká spokojenost vyzařovala v úterý večer z kouče Španělska Luise Enriqueho. Jeho svěřenci nejenom vyhráli poprvé od roku 1934 na půdě Portugalska, ale triumf 1:0 jim také zajistil vítězství v "české" skupině Ligy národů, díky čemuž si zahrají Final Four. Trenér "La Roja" vítězství označil za ideální lék na zklamání, které tým potkal při nečekané domácí porážce se Švýcarskem 1:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Portugalsko - Španělsko

Španělé před zápasem v Braze ztráceli na domácí dva body. Duel pomalu směřoval k bezbrankové remíze a postupu Portugalska mezi nejlepší čtyři celky, v 88. minutě však udeřil Álvaro Morata.

"Fotbal je krásný sport a vítězství je nejlepší protilék na jakýkoli smutek. Portugalsko má špičkové mužstvo," řekl Enrique, jehož svěřenci loni ve finále soutěže podlehli Francii.

"V prvním poločase jsem hodně trval, možná až moc, na držení míče, což jsme splnili. Ve druhém poločase jsem cítil, že gól přijde. Podruhé za sebou jsme mezi nejlepší čtyřkou, z čehož mám velkou radost," uvedl někdejší hráč Realu Madrid a Barcelony, kterou i trénoval.

Finále třetího ročníku Ligy národů se uskuteční v červnu příštího roku. Vedle Španělů si účast vybojovali Chorvati, Nizozemci a úřadující evropští šampioni Italové.

Portugalsko neporazilo Španělsko pošesté v řadě. "Největší příležitosti jsme měli my. Nevybavuju si nějakou evidentní šanci Španělů vyjma jejich gólu," konstatoval stoper Rúben Dias. "Měli jsme skvělý přístup a bojovali až do konce. Nemá cenu se dál touhle soutěží zabývat, nyní se soustředíme na mistrovství světa," řekl záložník Rúben Neves.

Domácí trenér Fernando Santos soupeře ocenil. "Španělsko je adeptem na vítězství na světovém šampionátu stejně jako Portugalsko. Před několika dny jim to proti Švýcarsku nevyšlo, a teď naopak ano, takový je fotbal," prohlásil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články