Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vydru by rád získal na hostování Sunderland, který trénuje Ital Di Canio

Londýn - O českého fotbalového reprezentanta Matěje Vydru projevil zájem anglický Sunderland, který by kmenového útočníka Udine rád získal na hostování. Informovala o tom anglická média.

Matěj Vydra (vpravo) v zápase s Boltonem
zdroj: Getty Images

Jednadvacetiletý útočník na sebe výrazně upozornil v minulé sezoně, kdy v dresu druholigového anglického Watfordu nastřílel 22 branek a byl vyhlášen nejlepším hráčem soutěže. Se svým týmem prohrál až ve finále play-off o postup do elitní Premier League s Crystal Palace.

"Je pravda, že Sunderland má zájem, ale jen o hostování. Momentálně za Matěje nechce utrácet," řekl hráčův agent Ondrej Chovanec listu The Journal. "Konečné rozhodnutí je na Udine a jeho majiteli Giampaolu Pozzovi, protože zájemců je více," upozornil Chovanec.

Představa Vydrova angažmá v Sunderlandu, který v uplynulé sezoně skončil pod kontroverzním trenérem Paolem Di Caniem na sedmnáctém místě a těsně se zachránil v Premier League, se mu nicméně zamlouvá.

"Samozřejmě je to velmi zajímavé. Znám Paola Di Cania ještě jako hráče. Když jsem zastupoval Tomáše Řepku, tak byli spoluhráči ve West Hamu," připomněl Chovanec. "Práce s Di Caniem by byla dobrým krokem. Myslím, že pravděpodobně skončí na lavičce nějakého špičkového anglického týmu," přemítal Vydrův manažer.

Di Canio při svém prvním zápase na lavičce Sunderlandu
zdroj: Getty Images autor: Dean Mouhtaropoulos

Bývalý hráč Jihlavy či Ostravy má v italském klubu smlouvu ještě na dva roky. Vedení Udine prý na něj nedávno od nejmenovaného anglického klubu obdrželo nabídku osm milionů liber (asi 240 milionů korun), kterou však odmítlo. Chovanec již dříve zdůraznil, že Vydra chce v příštím ročníku hrát nejvyšší soutěž.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články