Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Vydru bude trénovat hvězdné jméno. Do Derby míří Lampard

Reprezentačního útočníka Matěje Vydru bude v anglickém Derby trénovat hvězdné jméno v podobě Franka Lamparda. Bývalý dlouholetý záložník Chelsea a anglického národního týmu podepsal v druholigovém klubu smlouvu na tři roky.

Frank Lampard
zdroj: Getty Images autor: Laurence Griffiths

Lampard nahrazuje kouče Garyho Rowetta, který přijal nabídku trénovat Stoke City. Devětatřicetiletý Lampard si zahrál ve 106 zápasech za Anglii, v Chelsea pak v 649 utkáních.

Lampard ukončil hráčskou kariéru loni v únoru. Za Chelsea během let 2001 až 2014 nastřílel rekordních 211 branek a získal 13 trofejí včetně tří mistrovských titulů a triumfů v Lize mistrů a Evropské lize. Po odchodu od "Blues" ještě krátce oblékal dres Manchesteru City a poslední rok a půl strávil v New York City v MLS.

"Vždycky jsem chtěl trénovat klub s velkou tradicí a historií, jako je Derby, takže je to obrovská příležitost," prohlásil Lampard.

"Jen to nejlepší, Franku," uvedl brankář Arsenalu Petr Čech. "Jsem šťastný, že jsi dostal příležitost předat své fotbalové znalosti. Doufám, že tvá trenérská kariéra bude stejně úspěšná jako hráčská," dodal bývalý spoluhráč Lamparda.

Ten bude mít nově pod taktovkou právě i šestadvacetiletého odchovance Jihlavy Vydru, který se s 21 góly stal nejlepším střelcem druhé anglické ligy. Derby nakonec skončilo v semifinále play-off, když jej vyřadil Fulham s Tomášem Kalasem po výsledcích 0:1 a 2:0.

Naposledy bylo o Vydrovi slyšet v souvislosti s vypadnutím z nominace národního celku na přátelská utkání s Austrálií a Nigérií. Má totiž zraněné tříslo.

Zdroj
ČT sport, Sky Sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články