Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vrba zůstává, u Krmenčíka je to půl na půl, řekl Šádek a omluvil se Pražanům

Pět titulů za osm let má Viktoria Plzeň a generální ředitel klubu Adolf Šádek konstatoval, že tenhle poslední byl podle něho nakonec asi nejtěžší. "Podle toho, jaký náskok jsme měli po podzimu a jak se potom odvíjelo jaro, tak byl opravdu nesmírně těžký," přiznal v pořadu České televize Dohráno plus jeden ze strůjců plzeňského fotbalového zázraku.

Adolf Šádek
zdroj: ČT sport

Šádek vzpomínal na zimní soustředění ve Španělsku, kde po neskutečné plzeňské sérii a čtrnáctibodovém náskoku na špici tabulky všechno vypadalo jako procházka růžovou zahradou. "Tam jsem byl relativně v klidu, ale pak jak přicházela kola v jarní části, tak jsem znejistěl," přiznal.

"Říkal jsem si, jestli jsme k té zimní přípravě neměli přistoupit jinak. Možná jsme neměli řešit případné soupeře do Ligy mistrů, kdo se do ní kvalifikuje ve své soutěži, a zaměřit se na jiné věci. Ale v tom je fotbal krásný, i když to jaro bylo pro mě nesmírně těžké," přiznal zkušený funkcionář.

Přes všechny dohady o tom, jaké byly v průběhu jarní části ligy jejich vzájemné vztahy, přiznal, že největším trumfem staronového mistra je kouč Pavel Vrba, pak silná kabina a nezapomněl ani na fanoušky. "Hlavní bylo, že jsme zůstali jednotní a že jsme se nerozbili sami, byť v některých okamžicích a zápasech, kdy se nám nedařilo, bylo k tomu blízko," dodal.

Šéfa nejlepšího českého klubu posledních let trochu mrzí, že všeobecná přízeň v republice pro Viktorii už neplatí. "V Česku se úspěch neodpouští. Proto se ta fanouškovská základna mimo Plzeň a kromě lidí, kteří Viktorce fandili od malička, ztenčuje. Ale my děláme fotbal pro ty fanoušky z Plzně, co jsou s náma celou dobu, a nepředpokládáme, že bychom ukradli fanoušky Spartě a Slavii," dodal. 

Je nám líto, video expirovalo.
Šádek: Krmenčíkův přestup je padesát na padesát

Šádek odpověděl i na dotaz, jak s odstupem času vidí své sprosté vyjádření na adresu Pražáků a pražských klubů na oslavách titulu, a omluvil se za to. "Ten tlak asi vyvrcholil jízdou na tanku po těch kostkách na náměstí v Plzni. Asi jsem se trochu bouchl do hlavy o dělo," usmál se. "Bylo to laciný. Já jsem se klukům ze Sparty i ze Slavie omluvil, stejně jako Pražákům, kterých se to dotklo. Musím říct, že to bylo hloupý. A věřím, že si to moje rčení na tom tanku ještě užiju," vrátil se k hodně omílanému momentu.

Vyjádřil se i ke vztahu s trenérem Vrbou, který se jednu dobu zdál být dost vyhrocený. "Je to jako v manželství. V každém vztahu se něco děje, i ve vztahu funkcionář–trenér, a když se vám nedaří, procházíte nějakýma fázema. Ale já si myslím, že to nikdy nebylo tak, jak se psalo a povídalo," vysvětloval. "Byli jsme oba nervózní a lehce podráždění z toho, co se dělo v jistých chvílích jarní části. Nakonec jsme si dali skleničku a budeme teď přemýšlet, jak posouvat Viktorii dál a dál," řekl a potvrdil, že úspěšný kouč ve Viktorii zůstává.

Na něm a na vedení klubu teď bude provést nějaké změny v kádru. "Musíme vyztužit střed hřiště, kde končí Ivanschitz, a otázka využití Diega Živuliče nebyla taky úplně komfortní. Takže šestka a osmička a pak uvidíme, jak bude postupovat ta zvýšená aktivita kolem Michaela Krmenčíka. Já s ním pořád počítám, trenér ještě víc. Po tom tlaku, který byl na jeho přestup v zimě, jsem mu slíbil, že se k tomu vrátíme," vysvětloval, jak to vypadá se setrváním nejlepšího ligového střelce v klubu. "Zkrátka vidím ten přestup v rovině padesát na padesát," uzavřel žhavé téma.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články