Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vrátí se mistrovská trofej do Edenu? Slavia je prý připravena lépe než před rokem

Boj o titul - hlavní cíl vicemistrů ze Slavie Praha je před startem sezony jednoznačný. Podle kapitána Milana Škody jsou fotbalisté z hlavního města připraveni lépe než před rokem. Trenér sešívaných Jindřích Trpišovský se chce vyvarovat fatálních ztrát v domácím prostředí.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský (vlevo) a kapitán Milan Škoda
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Ambicí od vedení je usilovat o titul, což je logické. Jsme ve Slavii a ta chce vyhrávat každý zápas. Chceme bojovat o titul, ale já moc nemám rád nějaké vykřikování hesel a cílů před sezonou. To umí každý. Rozhodují činy na hřišti," řekl trenér Jindřich Trpišovský, který převzal mužstvo v zimě po Jaroslavu Šilhavém.

"Nálada v týmu je skvělá. Jádro je dlouho pospolu, což je super. Myslím, že jsme určitě připravenější než minulý rok. Sice jsme předtím udělali titul, ale pak těch zápasů bylo hodně a neměli jsme s tím zkušenosti. Teď jsme celkově líp připraveni," doplnil kapitán Škoda.

Slavia je dle prognóz sázkových kanceláří největším favoritem české ligy. Bojovat by měla s obhájcem trofeje z Plzně a pražským rivalem Spartou. "Těžko říct, jestli jsme největším favoritem, takhle bych to nebral. Je tam tolik faktorů během podzimu, že se to před ním strašně těžko odhaduje. Každý tým bude mít trochu jiný program," uvedl Trpišovský.

Slavia na rozdíl od loňského letního příchodu řady zahraničních hvězd tentokrát posilovala střídměji. Získala obránce Vladimíra Coufala s Jaroslavem Zeleným a rumunského záložníka Alexandrua Balutu, jenž se stal nejdražší akvizicí v historii klubu. Do Edenu zamířil i slovenský brankář Martin Vantruba, který na jaře hostoval v Trnavě.

"Myslím, že díky těm příchodům jsme kádr zaprvé zkvalitnili a zadruhé rozšířili možnosti skladby mužstva. Aby nás v uvozovkách neparalyzovaly věci z jarní části soutěže, kde někdo musel hrát na jiné pozici, než mu byla vlastní," vysvětlil Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Egypťan Trézéguet do Slavie nepřijde, van Burena čeká operace

"Ale hlavně v ofenzivě bychom byli rádi, kdyby se kádr vzhledem k počtu duelů ještě rozšířil, ale není to tak, že by měl někdo přijít zítra nebo pozítří," dodal Trpišovský, jehož těší, že Slavia má jistou základní část evropských pohárů. Pražané sice nastoupí do 3. předkola nemistrovské části Ligy mistrů, ale i kdyby neuspěli, hráli by skupinu Evropské ligy.

"Je to obrovský bonus, že máme jistou Evropu. Tím pádem je i větší soustředění na ligu. O to víc se musíme soustředit na začátek, protože je nový model soutěže a každý ztracený bod bude bolet dvakrát tolik. Pro mě osobně je cílem vyvarovat se fatálních ztrát, které jsme měli na jaře v několika domácích zápasech," dodal Trpišovský.

Van Buren se opět zranil

Přišel o podstatnou část jara a chybět bude i nadále. Pětadvacetiletý nizozemský útočník Mick van Buren si na dnešním tréninku po srážce s brankářem přivodil zlomeninu nohy a musí na operaci. Scházet může celý podzim. "Byla to nešťastná srážka s gólmanem, bohužel jde zase o Micka. Je to hodně nepříjemné, že nám znovu vypadl," posteskl si Trpišovský. "Má zlomenou kost a ještě dnes ho čeká operace," dodal tiskový mluvčí klubu Michal Býček.

Van Buren promarodil velkou část jara poté, co se zranil v březnovém derby na Spartě. V přípravě se sice vrátil do hry, ale jen dva dny před startem nového ligového ročníku ho potkalo další vážné zranění. Na marodce Slavie jsou tak momentálně dva ze čtyř útočníků, byť s van Burenem trenér Trpišovský zřejmě počítal spíše na křídlo.

Vedle něj bude v úvodu sezony postrádat také Bosňana Murise Mešanoviče, jehož rekonvalescence nicméně probíhá dobře a v září by se mohl zapojit do hry.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články