Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vlašim vyzrála na Žižkov. Pardubice dál vedou ligu, Ústí slaví čtvrtou výhru za sebou

Pardubice po výhře 4:0 nad Chrudimí dál vedou druhou ligu. Dva body ztrácí na čelo Dukla, která si ve 14. kole poradila s Líšní 4:2. Fotbalisté Ústí nad Labem porazili doma Hradec Králové 2:0. Severočeši zvítězili v soutěži počtvrté za sebou a posunuli se před svého soupeře na páté místo tabulky. Čtvrté je díky lepšímu skóre Brno, které porazilo Vyšehrad vysoko 4:1. V záchranářském duelu remizovaly Vítkovice s Varnsdorfem bez branek, Sokolov hrál s Třincem 2:2. Smírně 1:1 se rozešel i Prostějov s Jihlavou, která tak nevyužila možnost bodově se dotáhnout na Duklu. Vlašim se výhrou 2:1 nad Žižkovem vyhoupla na 14. místo.

Fotbalisté Jihlavy se radují z vítězného gólu
zdroj: twitter.com/FC VYSOČINA

Pardubice odčinily minulou porážku 2:3 v Jihlavě. Ve východočeském derby s Chrudimí rozhodl favorit už v úvodních 45 minutách, kdy dal tři branky. Dvakrát se v zápase prosadil kapitán Jeřábek. Pardubice vyhrály i sedmý domácí duel druholigové sezony, Chrudim naopak potřetí z posledních čtyř kol prohrála a je jedenáctá.

Dukla v minulém kole překvapivě podlehla v Chrudimi, kde ztratila dvougólové vedení, tentokrát ale náskok 2:0 proměnila ve tři body. Klíčový byl závěr první půle, kdy zlomily bezbrankový stav trefy domácích Krunerta s Pirochem. Brněnská Líšeň v závěru jen zkorigovala skóre a nebodovala po předchozích dvou výhrách.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Pardubic porazili Chrudim 4:0

Prostějov, který předchozí dvě utkání v lize vyhrál, začal lépe a v 54. minutě šel díky Slaměnovi do vedení. Vysočina srovnala v 78. minutě zásluhou střídajícího Koubka.

O deset minut později byl vyloučen hostující obránce Tijani. Jihlava v soutěži nezvítězila venku popáté v řadě, přičemž potřetí za sebou remizovala 1:1.

Sokolov mohl v případě vítězství nad Třincem aspoň na chvíli opustit poslední místo tabulky. Domácí sice v druhé půli brankami Čiháka s Mejdrem otočili skóre, ale dělbu bodů zařídil z penalty střídající Kubala po šesti minutách na trávníku. Třinec bodoval poprvé po dvou kolech a patří mu osmá příčka.

Ústí bylo od úvodu aktivnější a za tři body vděčí Youbovi Dramemu. Francouzský záložník nejprve v 29. minutě potrestal chybu v rozehrávce hostů a v 79. minutě přidal pojistku povedenou střelou zpoza vápna do horního rohu. Hradec prohrál podruhé za sebou.

Záložník Zbrojovky Brno Šimon Šumbera
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Brno si očekávané vítězství nad Vyšehradem zajistilo už v úvodní čtvrthodině. Hned v první a v osmé minutě se prosadil Růsek a za dalších šest minut zvýšil na 3:0 Přichystal. Po změně stran oba týmy přidaly ještě po gólu.

Zbrojovka doma vyhrála posledních pět zápasů a podruhé za sebou 4:1. Z posledních pěti kol Brňané čtyřikrát zvítězili. Vyšehrad venku dosud získal jen bod a zůstal dvanáctý.

Vítkovice remízou s Varnsdorfem ukončily sérii porážek, která se zastavila na třech zápasech. Slezané jsou v neúplné tabulce čtrnáctí, hosté figurují o příčku výše a mají o čtyři body více.

Výsledky 14. kola druhé fotbalové ligy

Zbrojovka Brno - Vyšehrad 4:1 (3:0)

Branky: 1. a 8. Růsek, 14. Přichystal, 48. Šumbera - 89. Švejdík. Rozhodčí: Dorušák - Dohnálek, Klupák. ŽK: Kozel, Nitrianský, Šandera (všichni Vyšehrad). Diváci: 1723.

Ústí nad Labem - Hradec Králové 2:0 (1:0)

Branky: 29. a 79. Drame. Rozhodčí: Marek - Kubr, Batík. ŽK: Brak, Písačka - Leibl, Martinec, Čech, Kopečný. Diváci: 842.

Vítkovice - Varnsdorf 0:0

Rozhodčí: Dubravský - Lakomý, Váňa. ŽK: Cverna, Stříž, Suchan, Matěj - Houser, Heppner, Lehoczki, Micovčák. Diváci: 478.

Sokolov - Třinec 2:2 (0:1)

Branky: 56. Čihák, 69. Mejdr - 44. Hlúpik, 78. Kubala z pen. Rozhodčí: Petřík - Myška, Melichar. ŽK: Machek, Šmehyl - Hlúpik, Cienciala. Diváci: 330.

Pardubice - Chrudim 4:0 (3:0)

Branky: 45. a 89. z pen. Jeřábek, 15. Černý, 24. Hlavatý. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Poživil. ŽK: Sulík, Řezníček, Mrázek (mimo hřiště). Diváci: 1792.

Dukla Praha - Líšeň 4:2 (2:0)

Branky: 39. Krunert, 45.+2 Piroch, 65. Preisler, 80. Hašek - 70. Ševčík, 90. M. Vintr. Rozhodčí: Vojkovský - Mojžíš, Bureš. ŽK: Chlumecký, Souček - Hlavica, Hladík. Diváci: 624.

Prostějov - Jihlava 1:1 (0:0)

Branky: 54. Slaměna - 78. Koubek. Rozhodčí: Adámková - Novák, Vodrážka. ŽK: Sus, Koudelka, Polák - Smejkal, Novotný, Zoubele. ČK: Tijani (Jihlava). Diváci: 445.

Vlašim - Viktoria Žižkov 2:1 (0:0)

Branky: 81. a 89. Januška - 50. Urbanec. Rozhodčí: Cihlář - Kříž, Vlček. ŽK: Pilík - Opluštil, Batioja. Diváci: 548.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články