Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Vítěz ligy Inter rozstřílel v posledním kole Udine. Juventus spasilo klopýtnutí Neapole

Sampdoria Janov zvítězila v závěrečném 38. kole italské ligy na svém hřišti 3:0 nad poslední Parmou. Jakub Jankto odehrál za domácí tým celý zápas. Fotbalisté Interu Milán potvrdili svou dominanci a zničili Udine 5:1. Podruhé v klubové historii se milánskému celku podařilo v soutěži získat více než 90 bodů. Velké štěstí měl slavný Juventus, který vyhrál 4:1 v Boloni, ale na čtvrté místo a tím i do Ligy mistrů mu pomohl zkrat Neapole. Ta na svém stadionu jen remizovala s Veronou 1:1 a skončila o bod pátá.


Paolo Dybala
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: www.imagephotoagency.it via www.imago-images.de

Trenér nových italských mistrů Antonio Conte dal v posledním kole šanci náhradníkům a ti se mu odvděčili povedeným výkonem. Skóre otevřel v 8. minutě obránce Ashley Young, který se jako první Angličan od roku 1997 prosadil ve dvou po sobě jdoucích sezonách italské ligy. V ročnících 1995/96 a 1996/97 vstřelil taktéž v dresu Interu deset ligových branek záložník Paul Ince.

Druhý gól Interu dal v závěru prvního poločasu střídající Christian Eriksen. Dánský fotbalista se prosadil z přímého kopu pět minut poté, co nahradil zraněného Stefana Sensiho.

Ve druhém poločase proměnil penaltu argentinský útočník Lautaro Martínez, rychlý protiútok využil Ivan Perišič a na 5:0 zvýšil nejlepší střelec Interu Romelu Lukaku, který v 72. minutě dorazil do branky technický pokus Alexise Sáncheze.

První minuty v sezoně si v brance Interu připsal Daniele Padelli, který v poločase vystřídal týmovou jedničku Samira Handanoviče. Jedinou branku italský gólman inkasoval z pokutového kopu, který proměnil Roberto Pereyra a stanovil konečný stav utkání na 5:1 pro Inter.

Juventus rozhodující zápas sezony s přehledem zvládl, přestože do něho trenér Andrea Pirlo nenasadil unaveného Cristiana Ronalda. Veroně proti Neapoli kvůli žlutým kartám chyběl Antonín Barák.

Skóre v Janově otevřel ve 20. minutě Fabio Quagliarella, který tak stylově oslavil svůj 500. start v Serii A. Na tuto metu dosáhl jako pátý útočník v historii soutěže.

Krátce před pauzou přidal další trefu Omar Colley a po změně stran skóre pojistil Manolo Gabbiadini. Trenér Claudio Ranieri tak ukončil angažmá v Sampdorii vítězně, na konečné deváté příčce jeho týmu už se ale nic změnit nemohlo.

Výsledky 38. kola italské fotbalové ligy

Cagliari - FC Janov 0:1 (15. Šomurodov), Crotone - Fiorentina 0:0, Sampdoria Janov - Parma 3:0 (20. Quagliarella, 44. Colley, 64. Gabbiadini), Inter Milán - Udine 5:1 (8. Young, 45. Eriksen, 56. L. Martínez z pen., 65. Perišič, 72. Lukaku – 80. Pereyra z pen.), Bergamo - AC Milán 0:2 (43. z pen. a 90.+2 z pen. Kessie), Boloňa - Juventus Turín 1:4 (86. Orsolini - 29. a 47. Morata, 6. Chiesa, 45. Rabiot), FC Turín - Benevento 1:1 (29. Bremer - 72. Tello), Neapol - Hellas Verona 1:1 (60. Rrahmani - 69. Faraoni), Sassuolo - Lazio Řím 2:0 (10. Kyriakopulos, 78. Berardi z pen.), Spezia - AS Řím 2:2 (6. Verde, 38. Pobega - 52. El Shaarawy, 85. Mchitarjan).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články