Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Villas-Boas: Nejsem \"Mini Mourinho\"

Londýn - Nový kouč fotbalistů Chelsea André Villas-Boas se na Stamford Bridge chce rychle vymanit ze stínu slavnějšího krajana a mentora Josého Mourinha, byť jejich osudy a trenérské kariéry přímo vybízejí ke srovnání. Třiatřicetiletý trenérský "zázrak" Villas-Boas v Chelsea, kde už před časem působil jako Mourinhův asistent, touží jít svojí cestou a odmítá, že by byl jen "Mini Mourinhem".

Na rozdíl od Mourinha, který bere výhry i na úkor atraktivní podívané, si Villas-Boas přeje diváky také bavit útočným fotbalem. A rád si odepře i všeobecnou pozornost a mediální tlak, které Mourinho přímo vyhledává. Zatímco sebestředný Mourinho si vysloužil přezdívku "Special One", Villas-Boas, který povede i českého brankáře Petra Čecha, prý smýšlí jako vyloženě týmový hráč.
"Tohle není žádná one man show. Možná by se mi mohlo říkat "Group One". Rád dávám lidi dohromady. Jsem jenom jeden chlapík z mnoha v tomto velkoklubu," řekl Villas-Boas, jenž dnes absolvoval první velkou tiskovou konferenci v novém působišti, kde s úsměvem pózoval s dresem "Blues". 

I Villas-Boas ví, že jeho práce v ambiciózním klubu se bude odvíjet pouze podle toho, kolik dalších cenných "kousků" přidá do klubové síně slávy. Chelsea musela Portu zaplatit 15 milionů eur, aby Villase-Boase získala.

"Ano, mám tříletý kontrakt, ale očekávání klubu jsou velmi vysoká, úspěšný chce být každý rok. Není pochyb o tom, že kompromis bude znamenat získání určitého počtu trofejí. Bude to každodenní výzva, ale ty jsou v každém odvětví, nejen ve fotbale," řekl Villas-Boas, který je už sedmým trenérem Chelsea za osmileté vlády ruského miliardáře Romana Abramoviče. 

Nemá prý obavy z toho, jak jej přijmou hvězdy Chelsea, které jsou jeho vrstevníky. "Je normální, že mě lidé soudí podle mého věku. Ale trenérskou kariéru jsem začal v osmnácti, takže to beru jako normální věc. Myslím, že hráči jsou dost velkými profesionály na to, aby trenéra vždy respektovali," řekl Villas-Boas.

Potvrdil, že chce tým oživit příchodem nových posil, na druhou stranu odmítl, že by v kádru udělal zemětřesení. "Jsem víc než spokojený s tím, jaký tým máme k dispozici. Zatím počítám se všemi, co tady dokončili minulou sezonu. Není třeba panikařit, máme spoustu času, abychom se na přestupovém trhu rozkoukali," řekl Villas-Boas. Počítá s tím, že kapitánem bude dál dlouholetý lídr a klíčový zadák John Terry.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články