Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Viktoria Žižkov v problémech. Hráči nedostali výplaty

Praha – Nejen fotbalovou Slavii tíží problémy. V nich se ocitla i druholigová Viktoria Žižkov. Klub, který bojuje o postup do největší soutěže, nedal svým hráčům už takřka půl roku výplaty. Informoval o tom Radiožurnál. Místo peněz hráči slyší pouze sliby a zase sliby. Ředitel Viktorky Jiří Rýva však situaci zlehčuje. "Určitě tam nějaké zpoždění je, ale konkrétně vám neřeknu, jestli se jedná o jednu nebo více výplat."

Podle Rývy fotbalisté Žižkova vědí, kdy jim finance přijdou. "Za poslední tři měsíce se ty věci nějak ustálily. Myslím si, že mužstvo má sílu a táhne za jeden provaz," tvrdí. Mančaft však propadá letargii, k zápasům ale nastupuje dál. Pokud chce dlužné peníze dostat, nesmí totiž porušit podmínky smluv.

Jedním z hráčů je i Petr Mikolanda, který dluží klubu více než osm milionů korun. Před rokem proto s Viktorkou podepsal pětiletou smlouvu a částku by měl splácet z výplaty. Tu však nemá.

Rýva: Vše je v jednání

"Problémy ve Viktorii Žižkov jsou jako všude. Co se týče výplat, tak je vše v jednání a řeší se, aby hráčům byly vyplaceny včas," říká Rýva s tím, že na druhou ligu je velice obtížné sehnat peníze. Proč? "Sponzoři chtějí sponzorovat jen první ligu," vysvětluje.

Viktoria Žižkov je aktuálně v tabulce druhá s 48 body hned za Duklou, která už jistotu první ligy má od víkendu. Na paty jí šlape Vysočina Jihlava se 44 body a Karviná, která má na kontě 43 bodů. Do konce druhé ligy zbývají ještě tři kola.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články