Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Věřím, že příště by mohl klapnout základ, říká žolík Slavie Mešanovič

Praha – Podruhé v řadě nastoupil jako střídající hráč a podruhé se jeho gól stal pro Slavii vítězným. Muris Mešanovič po Spartě skolil také Karvinou a potvrdil výbornou formu, když má na kontě už pět zásahů. Bosenský útočník je rád, že mu to v současnosti pálí, a doufá, že příště dostane šanci hned od začátku.

Muris Mešanovič (s 24) se raduje se spoluhráči ze Slavie z gólu
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Role žolíka není úplně to, co mám rád. Ale prostě tak teď nastupuji a snažím se týmu pomoci, když přijdu na hřiště. Myslím, že se mi teď vede a jsem za to rád. Hlavně že z toho máme body," řekl Mešanovič, který vyběhl na trávník po hodině hry a v 77. minutě skóroval.

Příliš nepřemýšlel nad tím, zda po trefě v derby dostane proti Karviné šanci už od začátku. "Nějak jsem to neřešil. Pracuju v tréninku tak, abych trenérovi ukázal, že na to mám. A když se rozhodne, že mě posadí na lavičku, tak to respektuji. A jestli mě tam potom pošle, snažím se odvést maximum," podotkl šestadvacetiletý útočník.

Když přijde na trávník jako střídající hráč, je ho téměř pokaždé plné hřiště. "Jsem prostě takový impulzivní. Jsem takový typ hráče, který se prostě snaží makat furt do konce. Nechci to nikdy vzdát," prohlásil Mešanovič.

Těsně před rozhodujícím gólem zahodil velkou šanci. Balon se ale k němu znovu dostal a podruhé už nezaváhal. "Viděl jsem, že mi Laštůvka vyběhne. Snažil jsem se to trochu zvednout, ale byl tam včas a vychytal mě dobře. Pak střílel Milan Škoda a odrazilo se to ke mně. Zpracoval jsem si to a chtěl jsem střílet co nejdřív. Dal jsem to bodlem a naštěstí se povedlo," konstatoval.

Doufá, že příště už by mohl dostat šanci od začátku. "Já věřím vždy," řekl s úsměvem Mešanovič. "Nechci říct, že mu budeme říkat žolík, že tam bude chodit jen jako střídající hráč. To určitě ne. Může se stát, že třeba nastoupíme s dvěma útočníky a bude ve dvojici se Škoďákem. Jsem rád, že se k tomu Muris takhle staví. Takhle by měl vypadat střídající hráč. Přijde, je ho plné hřiště a nakonec zápasy rozhoduje," doplnil trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články