Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
FORTUNA=LIGA 2024/2025

Venezuela zaskočila na Copa América oslabený Ekvádor, Mexiku se zranil kapitán Álvarez

Fotbalisté Venezuely vstoupili do mistrovství Jižní Ameriky obratem s Ekvádorem a výhrou 2:1. Ve druhém utkání skupiny B a v souboji pozvaných týmů uspělo Mexiko, které si poradilo 1:0 s Jamajkou.

Radost hráčů Venezuely
zdroj: Reuters/USA Today Sports autor: Darren Yamashita

Venezuela v kalifornské Santa Claře hrála od 22. minuty v početní výhodě poté, co byl vyloučen hvězdný kapitán Enner Valencia. Ekvádor se ale i přesto dostal do vedení, ve 40. minutě se prosadil Jeremy Sarmiento.

Po přestávce Venezuelu zachránili střídající hráči, kteří po uplynutí hodiny hry dvěma góly v rozmezí deseti minut skóre otočili. Nejprve snížil Jhonder Cádiz a rozhodující zásah přidal Eduard Bello.

Dalším soupeřem Venezuely ve skupině bude Mexiko, které v Houstonu porazilo 1:0 Jamajku. O výhře El Tri, jenž na turnaji už pojedenácté hostuje, rozhodl v prvním poločase ranou z hranice vápna Gerardo Arteaga.

Kaňkou na zápase bylo pro Mexiko zranění kapitána Edsona Álvareze, který si natáhl levý stehenní sval a hrozí mu, že přijde o zbytek turnaje. "Musíme počkat na další vyšetření, pak budeme chytřejší," řekl trenér Mexika Jaime Lozano.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články