Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Velký návrat. Eriksen je zpět v dánské reprezentaci

Christian Eriksen se devět měsíců po zástavě srdce při zápase mistrovství Evropy vrací do dánského národního týmu. Třicetiletý záložník, kterému lékaři po kolapsu voperovali kardioverter-defibrilátor, figuruje v nominaci na nadcházející přípravné zápasy s Nizozemskem a Srbskem.

Eriksen se vrátil k fotbalu jako hráč Brentfordu v Premier League. K soutěžnímu utkání vyběhl na hřiště na konci února poprvé od června a úvodního zápasu Eura proti Finsku. Během něj zkolaboval a na hřišti byl oživován. Kvůli voperovanému kardioverter-defibrilátoru musel Eriksen ukončit angažmá v Interu Milán, protože v italské lize s ním hrát nesmí.

"Předpokládám, že Christian nastoupí a bude rozhodujícím faktorem pro náš tým. Překvapilo mě, že začal hrát už teď. Realisticky jsem očekával jeho návrat v létě. Ale Christian je v nominaci, protože je nejlepším hráčem na tuto pozici (ofenzivní záložník)," řekl trenér dánské reprezentace Kasper Hjulmand.

Eriksen celkem zasáhl do tří ligových zápasů Brentfordu. Proti Newcastlu si jako náhradník připsal závěrečných 38 minut, následující duely s Norwichem a Burnley už odehrál celé a zaznamenal jednu asistenci.

"Christian je v opravdu dobré fyzické kondici. Viděl jsem ho v sobotu proti Burnley a byl nejlepší na hřišti. Přemýšlí rychleji než většina ostatních hráčů," dodal Hjulmand na adresu Eriksena, jenž za dánskou reprezentaci odehrál 109 utkání a vstřelil 36 branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články