Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vaclík o angažmá pro ČT sport: Láká mě Euro 2024. Proč nevyšel bundesligový Kolín?

Reprezentační brankář Tomáš Vaclík je stále bez angažmá. Vypadá to ale, že se blýská na časy. Po konci v druholigovém anglickém Huddersfieldu to vypadalo všelijak, hovořilo se třeba o Německu či Španělsku. Kam jeho kroky povedou a kde se mezitím připravuje?

Tomáš Vaclík
zdroj: ČTK/AP

Vaclík skončil v Huddersfieldu, kam na konci ledna přestoupil z Olympiakosu Pireus, po půlroce. Ve druhé anglické lize odchytal 13 utkání a pomohl Teriérům k 18. místu v tabulce Championship a záchraně. Závěrečné tři zápasy sezony ostravský rodák strávil na lavičce náhradníků.

Momentálně se připravuje s třetiligovou Hostouní, která má za sebou středeční 1. kolo domácího poháru proti pražské Dukle (1:4).

"Dostal jsem se k tomu přes Dominika Rodingera trenéra a vlastně kolegu," směje se Vaclík, protože sám Rodinger má za sebou brankářskou kariéru.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Vaclík pro ČT sport o hledání nového angažmá

"Pár tréninků jsem tu klukům vedl, když byl trenér gólmanů nemocnej. Dominik věděl, jaká je moje situace a domluvili jsme se, že bych aspoň mohl chodit s klukama na hřiště. To je fajn a jsem za to hrozně vděčnej, že tam s nimi mohu být," přiznává Vaclík v rozhovoru pro ČT sport.

Kvalitou a úrovní Hostouně v ČFL byl podle svých slov příjemně překvapen. "Doufám, že mě nikdo ty první dny nenatáčel," směje se.

Pak ale zvážní: "Oni vědí, co chtějí hrát. Líbí se mi, jak to kluci s Dominikem vedou. Samozřejmě rozdíl s druhou ligou je trochu vidět," dodává.

Huddersfield byl Vaclíkovým čtvrtým zahraničním angažmá. A zdá se, že ne posledním. "Věřím, že se to nějak brzo rozsekne. Samozřejmě už je to i pro mě a pro holky dlouhý," poukazuje Vaclík směrem ke dvěma dcerám, kterým musí zajistit i školku a školu.

Tomáš Vaclík
zdroj: ČTK/AP

"Je spousta věcí okolo, které se potom budou muset zařizovat. Takže věřím, že se to už brzo rozhodně a brzo budu vědět, kde budu hrát," dodává.

Vaclík v letech 2014 až 2018 nastupoval za Basilej a získal s ní tři tituly. Se Sevillou, kde strávil tři roky, jako náhradník vyhrál Evropskou ligu. V Česku chytal nejvyšší soutěž za Spartu a Žižkov.

Právě Španělsko je jednou z destinací, kam by se vrátil velmi rád, zájem údajně projevila třeba třetiligová Cartagena či tým z Elche.

Tomáš Vaclík
zdroj: ČTK

"My jsme si jako rodina ke Španělsku vytvořili enormně silný vztah. Kdyby nás to zaválo tam, byli bychom všichni rádi. Spekulace jsem zaznamenal taky, všichni se mě na to ptají, ale ještě k tomu nemůžu říct víc," tvrdí čtyřiatřicetiletý reprezentant.

S národním týmem, kde ještě v červnu odchytal přátelský zápas s Černou Horou, by se rád kvalifikoval na mistrovství Evropy, které příští rok pořádá Německo.

"Pořád mám sen, že bych se toho Eura chtěl zúčastnit, chtěl bych v tom týmu být. Proto jsme se třeba nedomluvili s Kolínem nad Rýnem, protože tam jsem cítil, že bych tu šanci chytat neměl," říká Vaclík k tomu, že by musel v Německu dělat až dvojku a smlouva by byla krátkodobějšího charakteru.

A poukazuje na to, že bude volit takové angažmá, které mu stabilní jistotu mezi třemi tyčemi zajistí. Jedním z nich by mohlo být i to v Itálii. Po novém gólmanovi se totiž poohlížejí v Laziu Řím a Vaclík by měl být údajně mezi nimi.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články