Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Vaclík dvakrát inkasoval, přesto se Sevillou slavil. Madridské derby vítěze nemělo

Bitva o čelo, bitva velkých rivalů, ale také bitva bez gólů. Fotbalisté Atlética Madrid doma v 7. kole španělské ligy remizovali s Realem 0:0. Hosté se díky nerozhodnému výsledku posunuli do čela. Atlético je třetí a společně s druhou Granadou, jež si poradila s Leganes 1:0, má ztrátu bod. Čtvrtá je Barcelona, která poprvé v sezoně La Ligy vyhrála venku. Getafe zdolala 2:0. Po dvou porážkách zabrala Sevilla. S Tomášem Vaclíkem v bráně porazila San Sebastian 3:2.

Utkání Atlético Madrid - Real Madrid
zdroj: ČTK/ABACA/AA

Vaclík lovil poprvé míč ze své sítě už ve čtvrté minutě, kdy využil díru v obraně Mikel Oyarzabal a sám před českým brankářem nezaváhal. V 18. minutě ale vyrovnal povedeným halfvolejem Nolito a andaluský celek po změně stran skóre otočil. Ve 47. minutě se prosadil střelou z úhlu Lucas Ocampos a deset minut před koncem z dorážky po pouhé minutě na hřišti střídající Franco Vázquez.

Vaclík vzápětí inkasoval podruhé, když nedosáhl na křížnou střelu Portua, na třech bodech pro Sevillu už se ale nic nezměnilo.

Hráči Realu byli v madridském derby střelecky aktivnější, ale domácí Atlético několikrát podržel brankář Jan Oblak. Slovinský reprezentant zřejmě nejlepší zákrok předvedl v 77. minutě, kdy vytáhl hlavičku Karima Benzemy.

Barcelona bez zraněného kapitána Lionela Messiho se i na hřišti Getafe v úvodu trápila. Ve 41. minutě ale brankář Marc-André ter Stegen dlouhým výkopem poslal do úniku Luise Suáreze a uruguayský útočník přehodil domácího gólmana Davida Soriu.

Luis Suárez se raduje z gólu Barcelony
zdroj: REUTERS autor: Sergio Perez

Krátce po změně stran zvýšil obránce Júnior Firpo dorážkou střely Carlese Péreze. Hostům v 82. minutě zkomplikoval situaci stoper Clément Lenglet, jenž byl vyloučen po druhé žluté kartě. "Barca" ale závěrečné oslabení zvládla a poprvé v ligovém ročníku udržela čisté konto. Katalánci na hřištích soupeřů zvítězili poprvé od dubna.

Bilbao doma podlehlo Valencii 0:1, poprvé v sezoně prohrálo a kleslo na páté místo. Hosté zabrali po sérii tří ligových utkání bez vítězství a posunuli se na devátou příčku. Jediný gól v Bilbau vstřelil ve 27. minutě Denis Čeryšev po přihrávce Ferrána Torrese. Domácí mohli vyrovnat na začátku druhé půle, ale Iňaki Williams trefil jen tyč. Valencie těsný náskok udržela a na stadionu San Mamés vyhrála po více než sedmi letech.

"Žlutá ponorka" vyhrála potřetí ze čtyř zápasů a posunula se na páté místo tabulky tři body za vedoucí Real Madrid, jenž má utkání k dobru.

Dvougólovým střelcem zápasu byl kamerunský útočník Karl Toko Ekambi, jenž se trefil v obou poločasech. Vítěznou branku zaznamenal v 68. minutě z penalty kapitán Santi Cazorla a trefil se v třetím ligovém duelu po sobě, což se mu ve 34 letech podařilo poprvé v kariéře.

Španělská fotbalová liga - 7. kolo:

Villarreal - Betis Sevilla 5:1 (39. a 76. Ekambi, 68. Cazorla z pen., 90.+2 Gerard, 90.+4 Chukwueze - 48. Emerson), Bilbao - Valencie 0:1 (27. Čeryšev), Getafe - FC Barcelona 0:2 (41. Suárez, 49. Júnior Firpo), Granada - Leganés 1:0 (28. Puertas), Espaňol Barcelona - Valladolid 0:2 (25. Míchel z pen., 90.+4 Plano), Eibar - Vigo 2:0 (47. Exposito, 60. Orellana), Levante - Pamplona 1:1 (4. Hernani - 57. García),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články