Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V předběžné nominaci Lvíčat na Euro schází Zima či Hložek

Sparťanský útočník Adam Hložek nebo slávistický stoper David Zima chybí v předběžné nominaci české fotbalové reprezentace do 21 let na mistrovství Evropy. Ve výběru trenéra Karla Krejčího není ani zraněný ofenzivní univerzál z Liberce Jan Matoušek.

Adam Hložek
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Zima s Hložkem scházejí z neupřesněných důvodů, detailnější informace zveřejní reprezentace na středeční tiskové konferenci, které se zúčastní trenér Karel Krejčí. Hložek minulý týden nastoupil za Spartu v soutěžním utkání po více než čtyřech měsících, jelikož v říjnu utrpěl únavovou zlomeninu zánártní kůstky.

V nominaci jsou naopak poprvé brankář Matěj Kovář z Manchesteru United, obránce Michal Fukala z Liberce či stoper Sparty Martin Vitík.

Lvíčata odstartují Euro 24. března s Itálií. Poté se utkají s domácím Slovinskem a na závěr skupiny s úřadujícími vítězi ze Španělska.

Evropský šampionát spolu se Slovinskem bude hostit Maďarsko. Kvůli pandemii koronaviru se bude hrát pozměněným systémem. Od 24. do 31. března se 16 účastníků utká ve čtyřech základních skupinách. Z nich vždy dva nejlepší celky projdou do osmičlenného play-off, které se uskuteční od 31. května do 6. června.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články