Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

V pražském derby přivítá rozjetá Dukla trápící se Slavii

Praha – Malé pražské derby mezi fotbalisty Dukly a Slavie uzavře program 21. kola první ligy. Nováčkovi soutěže z Julisky se na jaře daří: ze čtyř zápasů třikrát vyhrál a jednou remizoval a vyhoupl se na šestou příčku tabulky. Naopak desátá Slavia, na jejíž lavičce byl ve středu potvrzen jako hlavní trenér Martin Poustka, čeká na tříbodový zisk už sedm utkání. Přímý přenos utkání sledujte od 17:00 na ČT4 a www.sportzive.cz.

Martin Poustka si odbyl premiéru na lavičce Vršovických už v minulém kole proti Jablonci (0:0), kdy z pozice asistenta narychlo zaskočil po rezignaci Františka Straky. Poté, co vábení Slavie odolal Vítězslav Lavička, potvrdilo vedení pražského týmu ve funkci teprve šestatřicetiletého kouče. "Stejně jako před utkáním s Jabloncem se snažím myslet jen a jen na samotný zápas. Teď je před námi těžké utkání na Dukle a já si nepřipouštím nic jiného než to, že ho musíme zvládnout. Myslím si, že náš soupeř může hrát uvolněně, má dostatečný počet bodů, v posledních zápasech navíc předvádí dobrou hru," uvedl Poustka.

Čtvrtého nejmladšího trenéra v historii vršovického klubu trápí početná marodka. K rekonvalescentům Zbyňku Pospěchovi, Štěpánu Korešovi, Tomáši Frejlachovi a Viktoru Šimečkovi po utkání s Jabloncem přibyl brankář Kamil Čontofalský a útočníci Milan Škoda s Janem Blažkem. Další oslabení ofenzivy musí Poustku mrzet i proto, že jeho tým se na jaře střelecky trápí a tři ze čtyř zápasů skončily bezbrankovou remízou. Navíc mimo domácí stánek vyhráli slávisté v této sezoně jen na hřišti Slovácka.

Slavie má v této sezoně tragickou bilanci s dalšími pražskými týmy. Ani jednomu nedokázala vstřelit gól a prohrála se Spartou, Bohemians 1905 i posledním Žižkovem. Pouze s Duklou uhrála remízu 0:0. "Naše současné postavení a také statistiky v malé pražské tabulce nás pochopitelně netěší, což nám jednoznačně velí, že musíme začít s pražskými celky naplno bodovat," řekl Poustka. Jeho tým navíc už příští týden přivítá Spartu.

Hned několik hráčů Dukly spojuje slávistická minulost. Do kádru "sešívaných" dříve patřili kapitán Patrik Gedeon, Jan Vorel, Ondřej Vrzal, Marek Hanousek, Jan Pázler, Pavel Hašek a Michal Šmíd. Také trenéři Luboš Kozel s Janem Suchopárkem zažili nejúspěšnější roky hráčské kariéry ve vršovickém celku. "I když má Slavia v současné době nějaké problémy, na hřišti má stále kvalitu," řekl Kozel, jehož svěřenci doma vyhráli oba jarní zápasy s celkovým skóre 5:0.

Kouč Dukly vyzdvihl vyvážené složení soupeřova týmu. "Jsou tam dobří, zkušení hráči jako Jarolím, Latka nebo Hubáček, dnes už je zkušený také Škoda. K tomu jsou tam nadějní hráči, například Hurka s Petrákem. A třeba Honza Blažek je také výborný fotbalista. Nebude to lehké," doplnil Kozel. Ani Škoda, Blažek však do zápasu patrně nezasáhnou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články