Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

V ofenzivě jsou Turci skvělí, chceme vyzkoušet jejich defenzivu, říká Šilhavý

Žádné velké rošády nechytá pro přípravný zápas s Tureckem kouč fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý. V sestavě, která ve středu v Olomouci přejela Faerské ostrovy 5:0 plánuje provést jen dvě změny. Turecko považuje Šilhavý za tým, který je výkonnostně daleko výš než středeční soupeř a upozornil zejména na jeho sílu v útočné fázi hry. Zápas Turecko – Česko můžete sledovat od 17:40 v přímém přenosu na ČT sport i na ČT sport Plus.

"Jestli dobře počítám, měly by být dvě změny v základní sestavě oproti zápasu s Faerskými ostrovy. Jinak chceme, aby osa zůstala zachována," řekl Šilhavý na tiskové konferenci v Gaziantepu, kde se zápas odehraje.

Jeho svěřenci ve středu zvítězili po pěti duelech. Šilhavý věří, že reprezentanti zvládnou i poslední utkání kalendářního roku.

"Při vší úctě k Faerským ostrovům je Turecko o několik levelů výš. Navíc se bude hrát tady na horké půdě před bouřlivým publikem. Vnímáme, že domácí fanoušci jsou hodně hluční. Mužstvo Turecka má ve svých řadách řadu skvělých individualit, když mají svůj den, jsou těžko chytatelní. Nicméně věřím, že jsme se dobře naladili v domácím zápase a zítra to předvedeme," uvedl Šilhavý.

A zkušený obránce Vladiír Coufal to jen potvrdil. "Nepotřebujeme žádnou speciální motivaci. Hrajeme za reprezentaci, hraje se na pěkném stadionu, bude fajn atmosféra. Chceme vyhrát jako každý jiný zápas za reprezentaci," řekl.

Turci stejně jako český tým nepostoupili na nadcházející mistrovství světa v Kataru a zápas bude i pro ně rozlučkou s kalendářním rokem. Ve středu v přípravě porazili doma Skotsko 2:1.

"Sledovali jsme jejich hru. Co se týče ofenzivy, jsou skvělí a pohotoví v zakončení. Je jedno, zda to je krajní nebo středový hráč. V tomto směru jsou velice nebezpeční a pokud dostanou prostor, umí s tím naložit. Zítra budeme mít ještě jejich defenzivu a ukážeme si, kudy bychom se k nim mohli dostat a prosadit se," poznamenal Šilhavý.

Při listopadovém srazu se musí vyrovnat s téměř třemi desítkami absencí. Řada hráčů chybí kvůli zranění, jiné zase neuvolnily kluby. "Všichni vnímali, že nebylo jednoduché složit tuto nominaci, abychom byli konkurenceschopní. Určitě nejsme rádi, že kluby nepustily své hráče. Ale kluci to vzali za své a vznikly nám tu zajímavé příběhy. Mojma Chytil dal hattrick, Patrizio Stronati při prvním startu také gól. Vyšlo nám to ve středu ideálně a věřím, že jsme se dobře nachystali na zápas s Tureckem," řekl Šilhavý.

Nové hráče v týmu ocenil i obránce anglického West Hamu. "Nováčci už jsou také reprezentanti. Zasloužili si to svými výkony v lize. Je to normální, že někdy tradiční hráči nemohou nastoupit, tak je zastoupí jiní. Příklad Mojmíra Chytila je asi ten nejlepší. Možná byli kluci na prvním tréninku nervózní, než zjistili, že jsme všichni stejní a na stejné lodi. Až pak to z nich spadlo," dodal Coufal.

"Každý zápas je o tom, že chcete vidět, jak se hráči chovají ve všech fázích hry. Je to trošku ovlivněné tím, že někteří tradiční hráči tu nejsou. Ale i tak budeme chtít, aby ve hře byly zastoupené prvky, které se snažíme tam mít," dodal Šilhavý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články