Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

V Manchesteru United mají rekordní tržby i po nepovedené sezoně

Dokázat dobře prodat slavný klub není problém, ale udělat to i v době, kdy se mu moc nedařilo – to už je kumšt. Fotbalisté Manchesteru United v minulé sezoně Premier League doklopýtali jen na šestou příčku tabulky Premier League, přesto jejich ekonomika jen kvetla. Klub měl podle The Telegraph do června rekordní tržby 581,2 milionu liber (17,37 miliardy korun).

Radost fotbalistů Manchesteru United
zdroj: REUTERS autor: Andrew Boyers

United jsou vůbec prvním britským klubem, který překonal hranici půl miliardy liber. Čistý provozní zisk je nakonec 80,8 milionu liber (2,41 miliardy korun). 

Účetní záznamy ukazují, že mzdy v United v předchozím finančním roce vzrostly o 31,3 milionu liber na 263,5 milionu. Maloobchodní tržby se zvýšily o 6,7 milionu liber. 

Dluh Manchesteru United se tak v průběhu roku snížil o 47,8 milionu liber a nyní činí 213,1 milionu liber (6,37 miliardy korun). Takže jestli bude management klubu postupovat podobně úspěšně i dál, mohou být United do pěti let v kladných číslech. Zvlášť, když se zdá, že herní krize je už minulostí a United jsou v Premier League po pěti kolech bez porážky (4-1-0) druzí jen o skóre za konkurenčními City.

Podle firmy KPMG, která ocenila hodnotu elitních fotbalových klubů za tento rok je v čele také Manchester United. Anglický klub je považován za nejdražší fotbalovou „firmu“ světa - ohodnocen je na 3,69 miliardy dolarů. Za ním jsou španělské velkokluby Barcelona (3,64 miliardy dolarů) a Real Madrid (3,58 miliardy dolarů), čtvrtý je Bayern Mnichov, jehož hodnota je odhadována na 2,71 miliardy dolarů. Městský rival United, Manchester City, na pátém místě je oceněn na 2,08 miliardy dolarů.

Zdroj
The Telegraph

Hlavní zprávy

Nejčtenější články